Team Mijnzzp

Wat doet een Gordijnen en vitrage specialist?

Een gordijnen en vitrage specialist is vakman of vakvrouw, die zich gespecialiseerd heeft in interieurtextiel. Interieurtextiel heeft niet alleen betrekking op gordijnen en vitrage, maar heeft betrekking op alle interieurtextiel die toegepast kan worden. Als gordijnen en vitrage specialist werk je over het algemeen binnen een atelier, maar kan je ook werkzaam zijn voor interieurwinkels die gordijnen en vitrage verkopen. Het kunnen adviseren van klanten speelt binnen dit beroep meestal een belangrijke rol, omdat er veel verschillende soorten stoffen en mogelijkheden bestaan. Welke werkzaamheden een gordijnen en vitrage specialist precies heeft is meestal afhankelijk van de soort werkgever, omdat het werken in een atelier anders is dan het werken in een winkel. In een winkel heb je over het algemeen alleen een adviserende rol, omdat winkelpersoneel niet verantwoordelijk is voor het daadwerkelijk maken van gordijnen en vitrages. Een gordijnen en vitrage specialist die werkzaam is binnen een atelier zal in de meeste gevallen wel verantwoordelijk zijn voor het maken van gordijnen en vitrages. Het beroep gordijnen en vitrage specialist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat je als gordijnen en vitrage specialist op verschillende manieren werkzaam kan zijn. Daarnaast kunnen gordijnen en vitrages tegenwoordig geautomatiseerd gemaakt worden binnen een textielfabriek. Gordijnen en vitrage bepalen de uitstraling van een woning voor een groot deel, en zijn van invloed op de sfeer in het interieur van een woning. Gordijnen geven een bepaalde ambiance aan de woning. Buiten het feit dat gordijnen mooi zijn hebben ze ook diverse functies, zoals een geluiddempende werking, en houden ze de kou buiten en de warmte binnen. Ook het naar binnen kijken vanaf de straat is een stuk lastiger met vitrage of gordijnen. Op slaapkamers kunnen worden gordijnen in veel gevallen toegepast om het licht buiten te houden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gordijnen en vitrage specialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Gordijnen en vitrage specialist

Welke opleiding is nodig om Gordijnen en vitrage specialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Gordijnen en vitrage specialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Gordijnen en vitrage specialist

Wat is het salaris en tarief van een Gordijnen en vitrage specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gordijnen en vitrage specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Gordijnen en vitrage specialist zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Gordijnen en vitrage specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gordijnen en vitrage specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl