Verlichtingsadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verlichtingsadviseur?

Een verlichtingsadviseur is gespecialiseerd in verlichting, wat betrekking heeft op het optimaal verlichten van bepaalde ruimtes inclusief het toepassen van de juiste energiemaatregelen. Als verlichtingsadviseur ben je dan ook een adviseur op het gebied van lichttoepassingen en energiemaatregelen. Welke taken en werkzaamheden een verlichtingsadviseur precies uitvoert kan verschillen per verlichtingsadviseur, omdat de werkzaamheden van een verlichtingsadviseur binnen de detailhandel of groothandel over het algemeen anders zijn dan die van een verlichtingsadviseur die bedrijven of particulieren bezoekt. Als een verlichtingsadviseur mogelijke klanten bezoekt, zoals bedrijven, gaat het in veel gevallen om alle verlichting, waarbinnen energiebesparende maatregelen meestal een belangrijke rol spelen. Denk hierbij aan het toepassen van moderne verlichting die minder stroom verbruikt en aan bewegingsmelders, zodat lampen alleen aan gaan als dit nodig is. Over het algemeen zal een verlichtingsadviseur vooral actief zijn binnen de zakelijke markt, waarbinnen lampen veel voorkomen op verschillende manieren. De verlichtingsadviseur is nog lang niet bij iedereen bekend, maar bestaat inmiddels toch al lang. De meeste mensen kennen de verlichtingsadviseur vanuit het bedrijf waar ze werken. De meeste adviezen over verlichting vinden momenteel nog plaats bij bedrijven, zoals bij kantoorgebouwen. Vooral in kantoorgebouwen is het vaak moeilijk om tot een goed advies te komen, met verlichting die iedereen als prettig ervaart. Net zo als de temperatuur op kantoor is ook de ideale verlichting moeilijk te bepalen. Verlichtingsadvies is over het algemeen maatwerk omdat iedere situatie anders zal zijn. In veel gevallen is het dan ook nodig om een verlichtingsplan te maken waarbinnen precies is opgenomen welke maatregelen het beste genomen kunnen worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verlichtingsadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verlichtingsadviseur

Welke opleiding is nodig om Verlichtingsadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verlichtingsadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verlichtingsadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Verlichtingsadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verlichtingsadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verlichtingsadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Verlichtingsadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verlichtingsadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl