Opleiding tot Verlichtingsadviseur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding
VervolgopleidingInterieuradviseur (Mbo 4)

Opleiding verlichtingsadviseur

Tijdens de opleiding verlichtingsadviseur leer je alles wat te maken heeft met verlichting, zoals het opstellen van een verlichtingsplan, de basiskennis van elektriciteit, lichtberekeningen uitvoeren, lichtmetingen uitvoeren, kleuren kennis en het toepassen van verschillende soorten verlichtingen in verschillende ruimtes. Daarnaast zal er tijdens de opleiding veel aandacht zijn voor algemene ondernemersvaardigheden, omdat veel verlichtingsadviseurs vroeg of laat hun eigen bedrijf willen starten. Deze opleiding gaat dus verder dan alleen verlichtingskennis en zal bijvoorbeeld ook communicatie behandelen, zodat je als verlichtingsadviseur toekomstige klanten van goed advies kan voorzien.

Opleidingsduur en niveau verlichtingsadviseur

Een gemiddelde opleiding verlichtingsadviseur zal zes tot twaalf maanden in beslag nemen en moet gezien worden als een opleiding op Mbo-niveau.

Vervolgopleidingen verlichtingsadviseur

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen na de opleiding verlichtingsadviseur, omdat de opleiding verlichtingsadviseur verder geen landelijke erkenning kent. Wie toch een echte opleiding zoekt kan eventueel kiezen voor de Mbo-opleiding interieuradviseur, die ongeveer drie jaar in beslag zal nemen.

Vooropleiding verlichtingsadviseur

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan de opleiding verlichtingsadviseur. Deze opleiding is geschikt voor mensen die actief zijn als stylist of bijvoorbeeld werkzaam zijn als energieadviseur.

 

Mijnzzp.nl