Opleiding tot Interieuradviseur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingInterior Design & Styling (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Interieuradviseur

De Mbo-opleiding interieuradviseur behoort tot de sector groothandel & detailhandel en is gericht is op de woonbranche. Tijdens deze Mbo-opleiding leer je onder andere zelfstandig winkelruimtes inrichten, kantoren inrichten of eventueel andere ruimtes inrichten. Tijdens de opleiding is er niet alleen aandacht voor meubels maar ook voor andere zaken, zoals verlichting, wandbekleding, vloerbedekking en andere stofferingen zoals gordijnen. Het kunnen geven van een totaaladvies staat binnen deze opleiding dan ook centraal. Binnen de opleiding zal er veel aandacht zijn voor het kunnen volgen van trends en alle commerciële mogelijkheden die hierbij horen. Enkele belangrijke woorden binnen de opleiding zijn onder andere verkopen, stijlen, materialenkennis, tekenen, communicatie en commerciële vaardigheden. Een andere mogelijke opleiding die raakvlakken heeft met de opleiding interieuradviseur is de opleiding etaleur, die overigens geen erkende status heeft.

Opleidingsduur en niveau Interieuradviseur

De Mbo-opleiding interieuradviseur zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Interieuradviseur

Na het afronden van de Mbo-opleiding interieuradviseur niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding Interior Design & Styling. Over het algemeen zal een Hbo-opleiding nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding Interieuradviseur

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding interieuradviseur niveau vier. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je al een Mbo-diploma niveau twee of drie bezit. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl