Opleiding tot Etaleur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
NiveauHbo-niveau
VervolgopleidingInterieuradviseur (Mbo 4)
VervolgopleidingVerkoopstyliste (Mbo)
VervolgopleidingAllround Styling (Hbo)

Opleiding Etaleur

Wie als etaleur een passende opleiding zoekt kan kiezen uit verschillende soorten opleidingen op verschillende niveaus. Er bestaan geen specifieke Mbo- of Hbo-opleidingen voor het beroep etaleur. Een passende opleiding op Mbo-niveau kan de Mbo-opleiding Interieuradviseur zijn op niveau vier. Daarnaast behoort een opleiding/cursus verkoopstyliste tot de mogelijkheden. Een passende Hbo-opleiding kan de Hbo-opleiding Allround Styling zijn. Er worden overigens wel degelijk diverse soorten opleidingen aangeboden voor het beroep etaleur, die interessant kunnen zijn voor winkeliers of creatieve mensen. Tijdens deze opleiding krijg je over het algemeen vakken als etalage- en eventstyling, positionering, verlichtingstechnieken, materiaalkennis, vormgeving, ontwerptrends, reclame en interieurstyling. Zoals eerder omschreven kan een opleiding etaleur nuttig zijn voor middenstanders, die bijvoorbeeld hun verkoopmedewerkers willen specialiseren als etaleur.

Opleidingsduur en niveau Etaleur

Een opleiding tot etaleur zal over het algemeen enkele maanden in beslag nemen en is meestal geen voltijds opleiding. Er worden opleidingen etaleur aangeboden op Mbo-niveau en op Hbo-niveau. Zoals eerder omschreven bestaan er geen gerichte erkende opleidingen via reguliere scholen voor het beroep etaleur.

Vervolgopleidingen Etaleur

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen na de opleiding etaleur, omdat de opleiding etaleur verder geen erkende opleiding is. Er bestaan natuurlijk wel voldoende Mbo-opleidingen of Hbo-opleidingen die raakvlakken hebben met het beroep etaleur, zoals de Mbo-opleiding Interieuradviseur of de Hbo-opleiding allround styling. Daarnaast zijn er natuurlijk voldoende andere cursussen of opleidingen te volgen als etaleur.

Vooropleiding Etaleur

De meeste opleiders stelen geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan de opleiding etaleur. De meeste mensen die deze opleiding volgen worden bijvoorbeeld door hun werkgever aangemeld. Daarnaast zijn er voldoende zelfstandig ondernemers te vinden die werkzaam zijn als etaleur en wellicht kun kennis willen opschalen.

Mijnzzp.nl