Etaleur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Etaleur?

Een etaleur is verantwoordelijk voor het inrichten van vitrines, etalages en beurzen. Een etaleur kan in sommige gevallen ook aangemerkt worden als reclameontwerper, omdat de werkzaamheden soms samen vallen, maar de oorspronkelijke taak van een etaleur is etaleren. Het zijn doorgaans de grotere winkelketens en bedrijven, die gebruikmaken van professionele etaleurs. Als etaleur zul je altijd met de opdrachtgever overleggen om tot een bepaald idee te komen om een bepaald thema uit te lichten. Naast het etaleren heeft de etaleur dus de verantwoordelijkheid voor het bedenken en uitwerken van nieuwe ideeën in een zogenaamd etalageplan, waar de kostenbegroting in wordt opgenomen. Bij ingewikkelde opdrachten kan het zijn dat een etaleur in een werkplaats voorbereidende handelingen uitvoert, zodat de etalage in de winkel sneller kaar is. Een etaleur kan ook ingezet worden om de winkel zelf aan te kleden. Als etaleur is het belangrijk dat je beschikt over voldoende creativiteit, omdat je iedere keer pakkende aankledingen moet bedenken. Als etaleur maak je over het algemeen gebruik van verschillende materialen en losse accessoires om tot een passende aankleding te kunnen komen. Als etaleur ben je over het algemeen niet alleen werkzaam binnen de detailhandel, omdat ook andere soorten bedrijven regelmatig gebruikmaken van een etaleur. Denk bijvoorbeeld ook aan hotels, luchthavens en aan pretparken. In het algemeen zal een etaleur aangemerkt moeten worden als allround vakman of vakvrouw, omdat je te maken krijgt met verschillende materialen en technieken. Als je als etaleur te maken krijgt met grote opdrachten is het ook prima denkbaar dat je zult samenwerken met verschillende andere etaleurs. Dit is vaak het geval tijdens drukke periodes, zoals tijdens de feestdagen. Ook op beurzen is er meestal sprake van een heel team van etaleurs.

Lees verder...

Opleiding tot Etaleur

Welke opleiding is nodig om Etaleur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Etaleur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Etaleur

Wat is het salaris en tarief van een Etaleur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Etaleur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Etaleur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Etaleur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl