Dekvloerenlegger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dekvloerenlegger?

Een dekvloerenlegger is verantwoordelijk is voor het maken van dekvloeren. Dekvloeren zijn afwerkvloeren zoals die in gebouwen liggen. In veel gevallen zal een dekvloerenlegger dekvloeren maken van zand en cement. Een andere benaming voor dit soort vloeren is ook wel cementdekvloer. Cementdekvloeren zijn erg belangrijk, omdat over de cementdekvloer de uiteindelijke vloerbekleding geplaatst zal worden. Een van de belangrijkste taken van een dekvloerenlegger is het maken van een gladde en vooral vlakke vloer, omdat oneffenheden in de vloer geen mooi resultaat geven. Een goede cementdekvloer is dan ook belangrijk, omdat deze het uiteindelijke eindresultaat van de vloer bepaalt. Over de cementdekvloer zal later bijvoorbeeld parket, laminaat of vloerbedekking geplaatst worden. Het is daarom erg belangrijk dat deze vloer goed vlak gemaakt is, omdat dit anders zichtbaar zal zijn. Er zijn verschillende vloeren die een dekvloerenlegger kan leggen, afhankelijk van het gebruik. In een fabriek of loods worden er andere eisen gesteld aan een vloer dan in een woning. In fabrieken en loodsen worden de vloeren tegenwoordig vaak gemaakt door middel van speciale gietdekvloeren. Het beroep dekvloerenlegger is een beroep waarvoor veel ervaring nodig is, omdat het maken van vlakke vloeren niet makkelijk is zonder ervaring. Daarnaast is het beroep dekvloerenlegger een relatief zwaar beroep, omdat een dekvloerenlegger de hele dag zware fysieke arbeid zal uitvoeren. In de meeste gevallen ben je werkzaam met verschillende collega's, omdat snelheid als dekvloerenlegger belangrijk is. Een dekvloerenlegger kan ook verantwoordelijk zijn voor het maken van kunststof dekvloeren of bijvoorbeeld met vloeren die gemaakt worden van sierbeton. Het is wel zo dat cementgebonden dekvloeren het meeste toegepast worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Dekvloerenlegger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Dekvloerenlegger

Welke opleiding is nodig om Dekvloerenlegger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dekvloerenlegger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dekvloerenlegger

Wat is het salaris en tarief van een Dekvloerenlegger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dekvloerenlegger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Dekvloerenlegger zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dekvloerenlegger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dekvloerenlegger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl