Dekvloerenlegger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Dekvloerenlegger?

Een dekvloerenlegger is verantwoordelijk voor het maken van de afwerkvloer zoals die in gebouwen liggen. Een dekvloerlegger maakt cementdekvloeren, die over het algemeen bestaan uit cement en zand. Cementdekvloeren zijn erg belangrijk, omdat over de cementdekvloer de uiteindelijke vloerbekleding geplaatst zal worden. Een van de belangrijkste taken van een dekvloerlegger is het maken van een gladde en vooral vlakke vloer, omdat oneffenheden in de vloer geen mooi resultaat geven. Een goede cementdekvloer is dan ook erg belangrijk, omdat deze het uiteindelijke eindresultaat van de vloer weergeeft. Over de cementdekvloer zal later bijvoorbeeld parket, laminaat of vloerbedekking geplaatst worden. Het is daarom erg belangrijk dat deze vloer goed vlak gemaakt is, omdat dit anders zichtbaar zal zijn. Er zijn verschillende soorten vloeren die een dekvloerenlegger kan leggen afhankelijk van het gebruik. In een fabriek of loods worden er andere eisen gesteld aan de vloer dan in een woning. In fabrieken en loodsen zijn de vloeren tegenwoordig vaak van speciale gietdekvloeren gemaakt. Het beroep dekvloerenlegger is aan te merken als een beroep waarvoor veel ervaring nodig is, omdat het maken van een goede vlakke vloer niet heel makkelijk is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Dekvloerenlegger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Dekvloerenlegger

Welke opleiding is nodig om Dekvloerenlegger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dekvloerenlegger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dekvloerenlegger

Wat is het salaris en tarief van een Dekvloerenlegger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dekvloerenlegger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Dekvloerenlegger zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl