Opleiding tot Dekvloerenlegger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingDekvloerenlegger (Mbo 2)
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround dekvloerenlegger

Wie als allround dekvloerenlegger aan het werk wil kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding gezel dekvloerenlegger, die je klaarstoomt voor een carrière in de vloerensector. De Mbo-opleiding gezel dekvloerenlegger is de vakopleiding voor vloerenleggers. Tijdens deze opleiding zal de dekvloerenlegger doorgaans vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Tijdens het werken zal je onder begeleiding staan van een leermeester, die toeziet op het leerproces samen met de stagebegeleider van school. Gedurende de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen die, gecombineerd met je schoolexamens, het diploma gezel dekvloerenlegger vormen. Het beroep dekvloerenlegger is breder dan alleen het smeren van cementvloeren in woningen, omdat er verschillende soorten vloeren bestaan zoals fabrieksvloeren, keldervloeren en vloeren voor natte ruimtes, die allemaal verschillende eigenschappen bezitten. Tijdens de theorielessen is er niet alleen aandacht voor het vak dekvloerenlegger maar ook voor Nederlands en rekenen.

Opleidingsduur en niveau allround dekvloerenlegger

De Mbo-opleiding gezel dekvloerenlegger zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie. De opleiding gezel dekvloerenlegger is geen bijzonder moeilijke opleiding. Het vraagt wel veel doorzettingsvermogen en kan fysiek zwaar gevonden worden.

Vervolgopleidingen allround dekvloerenlegger

Er zijn voldoende vervolgopleidingen mogelijk na de Mbo-opleiding gezel dekvloerenlegger niveau drie, zoals de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud niveau vier. Denk hierbij aan de beroepen projectleider, uitvoerder, calculator en bijvoorbeeld aan het beroep onderhoudsspecialist op niveau vier.

Vooropleiding allround dekvloerenlegger

De meeste vakscholen verwachten minimaal de Mbo-opleiding medewerker dekvloeren op niveau twee als vooropleiding. Deze vooropleiding leert je de basis kennen van de vloerensector en is een opleiding op niveau twee. Het is in de meeste gevallen ook mogelijk om met een andere Mbo-opleiding niveau twee door te groeien tot de Mbo-opleiding gezel dekvloerenlegger.

Mijnzzp.nl