Aannemer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Aannemer?

Een aannemer is een bouwkundige die bouwprojecten in zijn geheel aanneemt, waardoor een aannemer verantwoordelijk is voor het gehele bouwproces inclusief het eindresultaat. Een groot voordeel van het werken met een vaste aannemer is dat het voor opdrachtgevers duidelijk is met wie ze precies zaken doen. Een aannemer zorgt ervoor dat de opdracht binnen de gestelde termijn en prijs opgeleverd wordt. Daarnaast zal een aannemer ervoor zorgen dat de juiste partijen bij elkaar gebracht worden om de bouw te kunnen realiseren. Een aannemer is dus ook verantwoordelijk voor het inschakelen van alle onderaannemers, terwijl de opdrachtgever maar één aanspreekpunt heeft. Een aannemer zal grotere opdrachten meestal tegen een vaste afgesproken vergoeding realiseren, zodat iedereen precies weet wat het bouwwerk gaat kosten. Omdat iedereen precies moet weten hoe er gebouwd gaat worden en met welke materialen dit gedaan moet worden, maken aannemers gebruik van bouwtekeningen en bestekboeken, waarin precies omschreven staat met welke materialen er gewerkt wordt. Als het om grote bouwprojecten gaat zorgt de architect meestal voor de bouwtekeningen en het bestekboek. In het bestekboek en op de bouwtekening staat duidelijk omschreven hoe de aannemer moet bouwen en welke materialen hij of zij moet gebruiken. Een aannemer zal meestal de vergunningen verzorgen die nodig zijn voor het bouwproject. Als ambtenaren van de gemeente de werkzaamheden komen controleren is het ook weer de aannemer die de bouwinspecteurs zal ontvangen en begeleiden. Het is belangrijk om voor een erkende aannemer te kiezen die ook is aangesloten bij de juiste brancheverenigingen om mogelijke problemen te voorkomen. Een aannemer kan niet zomaar vergeleken worden met een bouwer, omdat een aannemer meer doet dan alleen bouwen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Aannemer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Aannemer

Welke opleiding is nodig om Aannemer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Aannemer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Aannemer zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Aannemer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Aannemer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl