Keukenmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Keukenmonteur?

Een keukenmonteur is verantwoordelijk voor het plaatsen van nieuwe keukens. Het plaatsen van nieuwe keukens betreft specialistische werkzaamheden, die overgelaten moeten worden aan de juiste vakmensen. Het nauwkeurig werken is als keukenmonteur erg belangrijk. Over het algemeen is het zo dat een keukenmonteur alleen verantwoordelijk is voor het installeren van keukens. Het kan echter ook voorkomen dat een keukenmonteur andere werkzaamheden uitvoert, zoals het verplaatsen van leidingen. In dat geval kan een keukenmonteur ook gezien worden als loodgieter en als elektricien. Het plaatsen van een nieuwe keuken is niet makkelijk, omdat keukens uit veel losse onderdelen bestaan. Al deze losse onderdelen, zoals de onderbouwkasten en bovenbouw kasten, moeten door een keukenmonteur zo geïnstalleerd worden dat de keuken een geheel zal vormen. Dit houdt in dat alle kasten heel nauwkeurig gemonteerd worden zodat er geen scheve naden ontstaan, omdat dit afbreuk doet aan de keuken. Het voorkomen van scheve naden heeft ook te maken met het waterpas kunnen werken. Het is belangrijk dat alle kasten netjes waterpas staan, om problemen te voorkomen. Een andere taak van een keukenmonteur is het installeren van alle keukenapparatuur. Het installeren van keukenapparatuur moet zorgvuldig uitgevoerd worden, om problemen met keukenapparatuur te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan ovens, die voldoende koeling moeten hebben om problemen te voorkomen. Afhankelijk van het keukenmerk komt het ook voor dat keukenmonteurs passtukken op maat moeten zagen. In sommige gevallen heeft dit ook betrekking op het zagen van het aanrechtblad. In de meeste gevallen worden keukens wel zoveel mogelijk op maat aangeleverd. Als keukenmonteur kan je te maken hebben met zeer luxe en kostbare keukens. Vanzelfsprekend moet tijdens het monteren schade aan keukens voorkomen worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Keukenmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Keukenmonteur

Welke opleiding is nodig om Keukenmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Keukenmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Keukenmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Keukenmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Keukenmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Keukenmonteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Keukenmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Keukenmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl