Opleiding tot Keukenmonteur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingAllround interieurbouwer (Mbo 4)
VooropleidingAllround Timmerman (Mbo 3)

Opleiding allround keukenmonteur

Er bestaan geen specifieke Mbo-opleidingen voor het beroep keukenmonteur. De meeste vakmensen die keukens plaatsen hebben feitelijk een andere opleiding genoten, zoals de Mbo-opleiding timmerman of de Mbo-opleiding interieurbouwer. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat nieuwe keukenmonteurs het plaatsen van keukens leren van meer ervaren keukenmonteurs, en dus verder geen specifieke opleiding genoten hebben. Het monteren van keukens is in de meeste gevallen niet heel moeilijk, maar vraagt wel om een vakman die nauwkeurig kan werken. Wie op zoek is naar een passende opleiding kan het beste kiezen voor de opleiding tot timmerman of interieurbouwer, omdat deze beroepen de meeste raakvlakken hebben met het beroep keukenmonteur. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat er grote keukenbedrijven zijn die ook de mogelijkheid bieden voor een interne opleiding tot allround keukenmonteur.

Opleidingsduur en niveau allround keukenmonteur

Er bestaat geen specifieke Mbo-opleiding allround keukenmonteur. Over het algemeen zal het beroep allround keukenmonteur een Mbo-opleiding zijn op niveau drie, mocht daarvoor een opleiding bestaan. Het leren plaatsen van keukens zal in de praktijk maximaal zes maanden duren. De meeste keukenmonteurs werken als koppel en een combinatie van leerling keukenmonteur en allround keukenmonteur is dan prima mogelijk om alle kneepjes van het vak te leren.

Vervolgopleidingen allround keukenmonteur

Zoals eerder aangegeven bestaan er geen specifieke opleidingsmogelijkheden voor het beroep keukenmonteur en zijn er dus ook geen specifieke vervolgopleidingen aan te geven. Echter is de vervolgopleiding allround interieurbouwer of de vervolgopleiding tot allround timmerman zeker aan te raden.

Vooropleiding allround keukenmonteur

De meeste keukenbedrijven die op zoek zijn naar allround keukenmonteurs verwachten minimaal een allround timmerman of allround interieurbouwer, voordat ze keukens mogen plaatsen. Daarnaast is het prima denkbaar dat nieuwe keukenmonteurs intern opgeleid zullen worden door ervaren medewerkers. Wie met de opleiding allround timmerman of interieurbouwer wil starten zal over het algemeen eerst de Mbo-opleiding aspirant timmerman of interieurbouwer moeten doorlopen.

 

Mijnzzp.nl