Opleiding tot Interieurbouwer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingAllround Machinaal Houtbewerker (Mbo 3)
VooropleidingAllround Meubelmaker (Mbo 3)
VooropleidingAllround Scheepsinterieurbouwer (Mbo 3)
VervolgopleidingBouwkunde (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround interieurbouwer

De Mbo-opleiding allround interieurbouwer stoomt je klaar voor een carrière in de interieurbouw. Tijdens deze opleiding is er veel aandacht voor het werken met verschillende houtbewerkingsmachines en materialen zoals fineer, hout en plaatmateriaal. De Mbo-opleiding allround interieurbouwer heeft meestal verschillende uitstroomrichtingen, zoals de uitstroomrichting allround meubelmaker, allround scheepsinterieurbouwer en natuurlijk de uitstroomrichting allround interieurbouwer. Het vak interieurbouwer heeft veel weg van de werkzaamheden van een reguliere allround timmerman maar is niet het zelfde. Het beroep allround interieurbouwer is meer gericht op het afwerken van bepaalde ruimtes dan het bouwen zelf. Een allround interieurbouwer zal tijdens zijn opleiding bijvoorbeeld leren hoe je één balie maakt en afwerkt en bijvoorbeeld hoe een winkelruimte ingericht en afwerkt moet worden. Ook het zelfstandig afwerken van luxe interieurs zoals dat van schepen of kantoren behoort tot de opleiding. Een allround interieurbouwer kan veel in een werkplaats werken maar kan ook zeker op locatie aan het werk zijn als het interieur bijvoorbeeld opgebouwd moet worden. Tijdens de opleiding is er dan ook veel aandacht voor het strak en netjes kunnen werken. De meeste allround interieurbouwers werken vier dagen in de week en volgen één dag in de week theorieles op school. Tijdens de opleiding zal de interieurbouwer diverse praktijkexamens moeten afleggen onder begeleiding van de leermeester en stagebegeleider van school. Alles losse examens vormen het uiteindelijke diploma allround interieurbouwer.

Opleidingsduur en niveau allround interieurbouwer

De Mbo-opleiding allround interieurbouwer is een Mbo-opleiding op niveau vier, die vier jaar in beslag zal nemen. De opleiding allround interieurbouwer is geen bijzonder moeilijke opleiding maar vraagt wel veel precisie, vakmanschap en doorzettingsvermogen. Het secuur kunnen en willen werken is als allround interieurbouwer een must.

Vervolgopleidingen allround interieurbouwer

Na de Mbo-opleiding allround interieurbouwer niveau vier zijn er verschillende vervolgopleidingen mogelijk, zoals de Hbo-opleiding bouwkunde, de Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen en de Hbo-opleiding technische bedrijfskunde. De meeste Hbo-opleidingen duren vier jaar, maar met de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen ook mogelijk om een Hbo-opleiding binnen die jaar af te ronden.

Vooropleiding allround interieurbouwer

Om deel te kunnen nemen aan de Mbo-opleiding allround interieurbouwer niveau vier verwachten de meeste scholen minimaal een Mbo-diploma interieurbouwer of scheepsinterieurbouwer op niveau drie. Wanneer je over een ander soort diploma beschikt kan het nodig zijn om eerst extra vakken te volgen. De meeste leerlingen volgen eerst de opleiding interieurbouwer op niveau drie, waarna ze automatisch doorstromen naar de vervolgopleiding allround interieurbouwer niveau vier.

Mijnzzp.nl