Opleiding tot Machinaal houtbewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingTimmerman (Mbo 2)
VervolgopleidingLeidinggevende Machinaal Houtbewerken
VervolgopleidingLeidinggevende Interieurbouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker

Tijdens de Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker leer je het bewerken van hout- en plaatmateriaal door het gebruiken van verschillende houtbewerkingsmachines en handgereedschappen. Een moderne houtbewerkingswerkplaats kent tegenwoordig veel verschillende machines, die niet allemaal even makkelijk te bedienen zijn. Een belangrijk onderdeel van de Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker is het veilig kunnen bedienen van alle machines en het leren begrijpen wat de machines precies allemaal kunnen. Naast het bedienen van houtbewerkingsmachines is er tegenwoordig ook veel aandacht voor het kunnen maken van technische tekeningen op de computer. In sommige gevallen kan de computer de houtbewerkingsmachine aansturen, maar dit laat niet weg dat je ook nog veel handelingen zelf zal moeten uitvoeren. Naast het werken met de verschillende houtbewerkingsmachines leer je ook de machines te onderhouden. Over het algemeen zal je tijdens de Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Tijdens de Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker zal in de praktijk onder begeleiding staan van een ervaren leermeester en stagebegeleider van school. Gedurende de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen in verschillende vakgebieden. Denk hierbij aan het maken van trappen, kozijnen en meubels.

Opleidingsduur en niveau allround machinaal houtbewerker

De Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker neemt doorgaans twee jaar in beslag en is een opleiding op niveau drie. De opleiding allround machinaal houtbewerker kan gezien worden als een middelzware opleiding die zeker goed te doen is, maar wel veel doorzettingsvermogen en vakkennis zal vragen.

Vervolgopleidingen allround machinaal houtbewerker

Een vervolgopleiding na de Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker kan zijn de Mbo-opleiding meewerkend leidinggevende meubelindustrie, meewerkend leidinggevende interieurbouw, werkvoorbereider meubelindustrie of de opleiding werkvoorbereider timmerindustrie op niveau vier. Het is niet mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding met Mbo-diploma niveau drie.

Vooropleiding allround machinaal houtbewerker

De meeste studenten met de Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker hebben eerste de Mbo-opleiding timmerman of machinaal houtbewerker op niveau twee doorlopen, waarna het automatisch mogelijk is om door te groeien tot de Mbo-opleiding allround machinaal houtbewerker op niveau drie. Het is zeker aan te raden om eerst de basisopleiding te volgen, omdat het leren kennen van alle machines en vaktermen zeker niet makkelijk is en veel kennis zal vragen.

Mijnzzp.nl