Machinaal houtbewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Machinaal houtbewerker?

Een machinaal houtbewerker is verantwoordelijk voor het machinaal bewerken van hout- en plaatmateriaal. Een machinaal houtbewerker is werkzaam binnen een timmerwerkplaats, waarbinnen verschillende houtbewerkingsmachines aanwezig zijn, zoals een cirkelzaag, freesmachine, vlakbank, schuurmachine en eventuele andere houtbewerkingsmachines. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een machinaal houtbewerker het beste omschrijven als het bewerken van hout- en plaatmateriaal om verschillende voorwerpen te maken, zoals trappen, meubels, kozijnen, deuren, ramen en vloeren. Welke producten een machinaal houtbewerker zal maken is afhankelijk van de werkplaats, omdat binnen een werkplaats van een aannemer andere producten gemaakt worden dan binnen een werkplaats van een meubelfabriek. In alle gevallen werkt een machinaal houtbewerker wel met houtbewerkingsmachines. Als machinaal houtbewerker kan je te maken krijgen met relatief simpele houtbewerkingsmachines, echter zijn er tegenwoordig ook complexe houtbewerkingsmachines, die computergestuurd zijn. Het werken met houtbewerkingsmachines betreft in alle gevallen specialistische werkzaamheden dat overgelaten moet worden aan de juiste vakmensen, omdat houtbewerkingsmachines potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Veiligheid speelt dan ook een belangrijke rol als machinaal houtbewerker. Het beroep machinaal houtbewerker vraagt wel om de nodige vakkennis, omdat een machinaal houtbewerker bijvoorbeeld kozijnen of een trap zal maken. In dat geval heeft een machinaal houtbewerker ook te maken met technische tekeningen en maatvoering. Het op de juiste manier instellen van houtbewerkingsmachines is belangrijk om tot de juiste maatvoering te kunnen komen. Ook moeten alle profielen netjes in elkaar overlopen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Machinaal houtbewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Machinaal houtbewerker

Welke opleiding is nodig om Machinaal houtbewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Machinaal houtbewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Machinaal houtbewerker

Wat is het salaris en tarief van een Machinaal houtbewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Machinaal houtbewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Machinaal houtbewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Machinaal houtbewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl