Plafond en wandmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Plafond en wandmonteur?

Een plafond en wandmonteur is een timmerman en/of monteur die zich heeft gespecialiseerd in het maken van wanden en plafonds, wat meestal betrekking heeft op het maken van systeemwanden en systeemplafonds. Het meest voorkomende systeem dat een plafond en wandmonteur zal gebruiken is het systeem Metal Stud. Metal Stud profielen maken het mogelijk om op een relatief makkelijke manier wanden en plafonds op te bouwen, die later afgewerkt kunnen worden met diverse materialen zoals gipsplaten. Vooral systeemwanden worden opgebouwd met Metal Stud. Bij plafonds kan er ook sprake zijn van een ander systeem, omdat deze profielen meestal minder zwaar uitgevoerd worden. Als plafond en wandmonteur werk je hoofdzakelijk binnen bedrijfsgebouwen, zoals kantoren en fabrieken, omdat in dit soort gebouwen over het algemeen veel gebruikgemaakt wordt van systeemwanden en systeemplafonds. Ook binnen andere gebouwen komen systeemwanden en systeemplafonds voor, zoals schoolgebouwen, ziekenhuizen en bibliotheken. Als plafond en wandmonteur ben je meestal werkzaam binnen de grotere gebouwen, waar behoefte bestaat aan een flexibele indeling. Dit kunnen nieuwbouwprojecten betreffen maar ook renovatieprojecten. Omdat je meestal aan grote projecten werkt, is het belangrijk dat een plafond en wandmonteur goed tekening kan lezen, zodat de juiste maatvoering overgenomen wordt. Daarnaast kan er sprake zijn van verschillende extra aandachtspunten, zoals het mogelijk moeten toepassen van dubbele gipsplaten. Dit is meestal het geval als er extra eisen zijn vanuit de gemeente, die betrekking hebben op de brandwerendheid van gebouwen. Als plafond en wandmonteur zal je in de meeste gevallen samenwerken met verschillende collega's, omdat het vaak om grote projecten gaat. Een plafond en wandmonteur zal veel gebruikmaken van gipsplaten om wanden af te kunnen werken. Ook het dichtsmeren van de gipsnaden kan tot de werkzaamheden behoren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Plafond en wandmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Plafond en wandmonteur

Welke opleiding is nodig om Plafond en wandmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Plafond en wandmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Plafond en wandmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Plafond en wandmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Plafond en wandmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Plafond en wandmonteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Plafond en wandmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Plafond en wandmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl