Opleiding tot Plafond en wandmonteur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingAssistent Bouw en Infra (Mbo 1)
VervolgopleidingAllround Timmerman (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround plafond- en wandmonteur

De Mbo-opleiding allround plafond- en wandmonteur is een vakopleiding binnen de afwerkingssector en komt hoofdzakelijk voor bij ziekenhuizen, kantoren en ander soort bedrijfsgebouwen. Die worden meetstal ingericht met niet dragende wandconstructies en systeemplafonds. Een plafond- en wandmonteur zal in de meeste gevallen tijdens de opleiding vier dagen werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Gedurende de opleiding zul je verschillende praktijkexamens moeten afleggen onder begeleiding van een leermeester en stagebegeleider van school. Alle praktijkexamens en theorie-examens vormen het uiteindelijke diploma allround plafond- en wandmonteur. Er zijn ook redelijk veel plafond en wandmonteurs werkzaam die geen specifieke opleiding hebben genoten en het monteren van wanden en plafonds in de praktijk hebben geleerd van ervaren collega's. Het werken als plafond- en wandmonteur vraagt veel nauwkeurigheid qua meten, omdat maatvoering binnen dit beroep belangrijk is.

Opleidingsduur en niveau allround plafond en wandmonteur

De Mbo-opleiding allround plafond en wandmonteur duurt over het algemeen twee jaar en is een opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen allround plafond- en wandmonteur

Na de Mbo-opleiding allround plafond- en wandmonteur zijn er voldoende vervolgopleidingen mogelijk, zoals de opleiding timmerman op niveau drie of een vergelijkbare opleiding op niveau drie. Na de opleiding timmerman is het nog mogelijk om door te leren voor de opleiding voortgezet timmerman op niveau drie.

Vooropleiding allround plafond- en wandmonteur

De meeste vakscholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of de assistent bouw en infra opleiding op niveau één voordat je kan deelnemen aan de Mbo-opleiding allround plafond en wandmonteur.

Mijnzzp.nl