Betontimmerman

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Betontimmerman?

Een betontimmerman is een timmerman die zich heeft gespecialiseerd in het maken betonbekistingen. Deze betonbekistingen worden gebruikt om betonconstructie te kunnen maken. Als betontimmerman werk je over het algemeen met bekistingen van hout en metaal. De werkzaamheden van een betontimmerman zijn gericht op het maken van bekistingen die later voorzien worden van beton. In veel gevallen betreft dit dragende constructies die volgens strike eisen opgebouwd moeten worden. Een betontimmerman is aan te merken als een echte vakman, omdat het maken van goede bekistingen niet eenvoudig is. Daarnaast moet een betontimmerman goed vanaf een bouwtekening kunnen werken, omdat een betontimmerman alle maatvoeringen moet doorvoeren op de juiste plek. Als bijvoorbeeld betonwanden op de verkeerde plek geplaatst worden zal dit grote gevolgen hebben voor de rest van de bouw. Het maken van bekistingen is zeer verantwoordelijk werk, omdat een bekisting sterk genoeg gemaakt moet worden om de druk van beton te kunnen houden. Ondanks dat een betontimmerman soms ook gebruik kan maken van prefab elementen worden de meeste bekistingen met de hand opgebouwd door een betontimmerman. Het beroep betontimmerman is over het algemeen alleen voorbehouden aan ervaren bouwvakkers die in alle gevallen aangemerkt moeten worden als allround vaklieden. Naast het maken van bekistingen is een betontimmerman in de meeste gevallen ook verantwoordelijk voor het storten van beton en voor het verwijderen van bekistingen na het storten van de beton. Ook het schoonmaken van bekisting zodat de bekisting opnieuw gebruikt kan worden behoort tot de verantwoordelijkheid van een betontimmerman.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Betontimmerman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Betontimmerman

Welke opleiding is nodig om Betontimmerman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Betontimmerman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Betontimmerman

Wat is het salaris en tarief van een Betontimmerman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Betontimmerman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Betontimmerman zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl