Deurenafhanger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Deurenafhanger?

Een deurenafhanger is een timmerman of monteur die zich gespecialiseerd heeft in het afhangen van deuren. Het beroep deurenafhanger behoort oorspronkelijk toe tot het beroep timmerman. Er zijn echter ook deurenbedrijven die deuren verkopen en afhangen voor particulieren. Dit soort deurenbedrijven maakt meestal ook gebruik van deurenafhangers. Het afhangen van deuren op een nette manier betreft specialistische werkzaamheden waarvoor veel kennis en ervaring nodig is. Vooral het op de juiste manier inschatten hoeveel er precies aan een deur geschaafd moet worden is iets wat niet iedereen zomaar kan. Deuren zijn met diverse standaardafmetingen te koop, echter moeten deuren nog wel pasklaar gemaakt worden. Een deur moet altijd pas gemaakt worden om fatsoenlijk open en dicht te gaan. Een deurenafhanger is dus feitelijk een timmerman die zich gespecialiseerd heeft in het afhangen van deuren. Als deurenafhanger beschik je meestal over speciale mallen en vrezen waardoor het afhangen van deuren relatief makkelijk zal worden. De meeste deurenafhangers maken gebruik van mallen en vrezen, omdat hierdoor de werkzaamheden als deurenafhanger sneller uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast is de kans op mogelijke fouten kleiner wanneer er mallen gebruikt worden. Ondanks dat een deurenafhanger gebruik kan maken van mallen betreft het afhangen van deuren nog steeds veel handarbeid, waarvoor specifieke kennis en vaardigheden nodig zijn. Een deurenafhanger heeft eigenlijk alleen te maken met stompe deuren die afhangen worden met scharnieren. Voor het afhangen van opdekdeuren is eigenlijk geen specialistische kennis nodig. Het afhangen van stompe deuren betreft wel werkzaamheden dat overgelaten moeten worden aan een deurenafhanger. Ook het infrezen en plaatsen van sloten behoort tot de werkzaamheden van een deurenafhanger.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Deurenafhanger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Deurenafhanger

Welke opleiding is nodig om Deurenafhanger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Deurenafhanger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Deurenafhanger

Wat is het salaris en tarief van een Deurenafhanger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Deurenafhanger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Deurenafhanger zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Deurenafhanger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Deurenafhanger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl