Deurenafhanger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Deurenafhanger?

Een deurenafhanger is een onderdeel van het beroep timmerman. Er zijn echter ook bedrijven die alleen deuren leveren en die hebben vaak een deurenafhanger in dienst. Het afhangen van een deur is een klus waar toch enige ervaring voor nodig is. Het inschatten hoeveel een deur geschaafd moet worden is iets wat niet iedereen kan. Hier gaan heel wat deurtjes aan vooraf. Deuren zijn op diverse standaard afmetingen te koop. Echter zal een deur altijd pas gemaakt moeten worden om fatsoenlijk open en dicht te kunnen gaan. Als eerste zal een deurenafhanger kijken wat de scharnierzijde van de deur moet zijn. Dan plaatst hij de deur voor het kozijn en kijkt waar hij moet schaven om de deur netjes pas te krijgen. Een ervaren persoon kan deze eerste inschatting op het oog maken. Nadat hij dit gedaan heeft zal hij nog een keer kijken en wellicht aantekenen waar iets meer af moet. Tijdens het schaven moet de deur dan ook arm geschaafd worden. Dit moet aan alle vier de kanten van de deur gedaan worden. Anders kan de deur over de lange kanten gaan klemmen tijdens het dicht doen van de deur. Boven en onder moet dit gedaan worden ten behoeven van de afwatering.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Deurenafhanger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Deurenafhanger

Welke opleiding is nodig om Deurenafhanger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Deurenafhanger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Deurenafhanger

Wat is het salaris en tarief van een Deurenafhanger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Deurenafhanger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Deurenafhanger zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl