Deurenafhanger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Deurenafhanger?

Een deurenafhanger is een vakman die zich gespecialiseerd heeft in het afhangen van deuren. Het beroep deurenafhanger behoort oorspronkelijk toe tot het beroep timmerman. Er zijn echter tegenwoordig ook speciale bedrijven die alleen deuren verkopen en afhangen voor particulieren. Dit soort deurenbedrijven maakt over het algemeen ook gebruik van speciale deurenafhangers. Het afhangen van deuren op een nette manier betreft specialistische werkzaamheden waarvoor veel kennis en ervaring nodig is. Vooral het op de juiste manier inschatten hoeveel er precies aan een deur geschaafd moet worden is iets wat niet iedereen zomaar kan. Deuren zijn met diverse standaardafmetingen te koop echter moeten deuren nog wel pasklaar gemaakt worden. Een deur moet altijd pas gemaakt worden om fatsoenlijk open en dicht te kunnen gaan. Een deurenafhanger is dus feitelijk een timmerman die zich gespecialiseerd heeft in het afhangen van deuren. Als deurenafhanger beschik je over het algemeen over speciale mallen en vrezen waardoor het afhangen van deuren relatief makkelijk zal worden. De meeste deurenafhangers maken gebruik van speciale mallen en vrezen, omdat hierdoor de werkzaamheden als deurenafhanger sneller uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast is de kans op mogelijke fouten over het algemeen kleiner als er speciale mallen gebruikt worden. Ondanks dat een deurenafhanger gebruik kan maken van speciale mallen betreft het afhangen van deuren in de meeste gevallen nog steeds veel handarbeid, waarvoor specifieke kennis en vaardigheden nodig zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Deurenafhanger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Deurenafhanger

Welke opleiding is nodig om Deurenafhanger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Deurenafhanger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Deurenafhanger

Wat is het salaris en tarief van een Deurenafhanger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Deurenafhanger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Deurenafhanger zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl