Ambachtsman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Ambachtsman?

Een ambachtsman of ambachtsvrouw is een persoon die een ambacht uitoefent en daarbij de handen gebruikt. Het is zozeer een beroep, want het draait hier om het uitvoeren van een ambacht in de vorm van een specifiek vak. Een ambacht heeft betrekking op handwerk en een ambachtsman is wat dat betreft een vakman die daarmee een inkomen verdient. De herkomst van het woord ambachtsman is een samenstelling van de combinatie van ambacht en man. Uiteraard is daar ook een vrouwspersoon van te maken in de vorm van ambachtsvrouw. Een ambachtsman oefent een vak uit en is daarbij verantwoordelijk voor het hele proces. Bijvoorbeeld voor de inkoop van materialen om een specifiek ambacht uit te oefenen. Daarbij maakt een ambachtsman gebruik van verschillende gereedschappen. Het gereedschap en het materiaal zijn daarbij afhankelijk van het type vak dat uitgeoefend wordt. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten ambachten te onderscheiden. De belangrijkste taak van een ambachtsman is het vervaardigen van een product. Er zijn echter meerdere werkzaamheden te onderscheiden. Denk maar naast de inkoop van materiaal en gereedschappen ook aan de verkoop van het product. Het ambacht vormt de inkomstenbron, maar naast de productie van het handwerk is het natuurlijk belangrijk om het product te verkopen. Dat is op allerlei manieren mogelijk. Zo heeft een ambachtsman de mogelijkheid om het ambacht in een werkplaats te combineren met een winkel. Op deze manier is het mogelijk om het product rechtstreeks in de verkoop aan te bieden. Een andere optie is door in opdracht op ambachtelijke wijze producten te maken en deze aan winkeliers te verkopen. Zo zijn er ook mogelijkheden om met het ambacht geld te verdienen door als ambachtsman op markten en braderieën te gaan staan.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ambachtsman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Ambachtsman

Wat is het salaris en tarief van een Ambachtsman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ambachtsman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Ambachtsman zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Ambachtsman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Ambachtsman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl