Team Mijnzzp

Muurschildering

Algemene informatie over de kunst- en cultuurbranche

De kunst- en cultuurbranche is een zeer ruime branche die zeer veel beroepen en disciplines kent. Lang niet alle mensen die binnen de kunst- en cultuursector werkzaam zijn werken beroepsmatig of fulltime. Binnen de gehele culturele sector zijn in Nederland ongeveer 250.000 mensen werkzaam die zeker niet allemaal fulltime of beroepsmatig werkzaam zijn. De kunst- en cultuursector is zeker niet binnen alle beroepen even gemakkelijk als het gaat om het verkrijgen van werk of het werken als zelfstandig ondernemer. Ook zijn bepaalde subsidies binnen de kunst- en cultuursector de laatste jaren fors afgenomen en heeft dit de sector in zijn geheel toch wel hard geraakt. Het aantal zelfstandig ondernemers binnen de kunst- en cultuursector is de laatste jaren wel aan het groeien en bedraagt ongeveer 5 procent van de gehele beroepsbevolking.

Carrièremogelijkheden binnen de kunst- en cultuurbranche

De carrièremogelijkheden binnen de kunst- en cultuursector zijn sterk afhankelijk van je eigen competenties, opleidingen en doorzettingsvermogen. Binnen de kunst- en cultuursector hebben de meeste mensen een Hbo-opleiding of een universitaire opleiding gevolgd. Maar ook met een andere opleiding is een carrière binnen de kunst- en cultuursector zeker niet onmogelijk. Er zijn verder geen specifieke carrièremogelijkheden aan te geven omdat de kunst- en cultuurbranche daarvoor te groot is en de beroepen in verschillende sectoren kunnen vallen.

Opleidingen en cursussen kunst- en cultuurbranche

Er zijn zeer veel verschillende soorten opleidingen mogelijk binnen de kunst- en cultuursector die meestal op Hbo-niveau of op universitair niveau zijn. Daarnaast kent de branche zeer veel cursussen die aangeboden worden in verschillende vakgebieden. Voor specifieke opleidingsmogelijkheden of cursusmogelijkheden binnen de kunst- en cultuurbranche verwijzen wij naar de beroepen die allemaal zeer uitgebreid omschreven zijn.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de kunst- en cultuurbranche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de kunst- en cultuurbranche

De kunst- en cultuursector kent zeer veel verschillende soorten beroepen. Om in deze branche als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn of te starten is niet altijd even gemakkelijk. Wie als zelfstandig ondernemer wenst te starten binnen de kunst- en cultuursector moet zich goed laten voorlichten door de verschillende instanties die daarvoor beschikbaar zijn zoals de kamer van koophandel en de belastingdienst. De kunst- en cultuursector kent ook zeer veel verschillende soorten belangenbehartigers die meestal ook goede informatie aan startende ondernemers kunnen bieden. Overigens werken lang niet alle ondernemers binnen de kunst- en cultuursector fulltime.

Informatie over de kunst- en cultuurbranche op Mijnzzp

Binnen de kunst- en cultuurbranche op Mijnzzp.nl hebben wij momenteel 32 verschillende beroepen opgenomen die allemaal zeer uitgebreid omschreven zijn. Tevens zijn alle beroepen voorzien van één of meerdere filmpjes en vaste teksten zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De kunst- en cultuurbranche trekt dagelijks zeer veel bezoekers die zoeken naar informatie of bedrijven. Ook maken veel scholieren gebruik van Mijnzzp.nl voor een mogelijke opleiding of spreekbeurt.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Kunst en Cultuur op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties