Taxatiehuys Het Gilde

BedrijfTaxatiehuys Het Gilde
ProfielDeze pagina is 824 keer bekeken.
AdresStationsweg 2
6861 EG Oosterbeek

06-27885811
ContactStuur Taxatiehuys Het Gilde een bericht

Taxatiehuys Het Gilde

Bedrijfsinformatie

Welkom bij taxatiehuys het gilde

Taxatiehuys het gilde taxeert kundig en met zorg op ons kantoor te Oosterbeek of bij u op locatie, uw sieraden in goud en zilver, edelstenen, uurwerken en zilverwerk.

Taxaties een complexe aangelegenheid

Bij een taxatie komt heel wat expertise kijken. Wie laat men dat doen? Wat mag je ervan verwachten? Waarvoor dient de taxatie en waarop moet je letten? Er worden in een taxatie rapport vaak begrippen gebruikt die aanleiding kunnen geven tot verwarring

Oordeel en schatting

Een taxatie houdt in eerste instantie in: een oordeel over de echtheid, de kwaliteit, de stijl en de ouderdom van een bepaald sieraad, edelsteen, uurwerk en/of zilverwerk. Ze biedt daarnaast ook de mogelijkheid een schatting van de waarde te geven.

Een taxatie van dezelfde voorwerpen, die door verschillende taxateurs is verricht, kan verschillende waardes en uitkomsten te zien geven. De taxatiewaarde wordt mede bepaald door de opleiding en ervaring en de apparatuur, die de taxateur voor dit onderzoek gebruikt. Dit verschil betekent niet dat één van de twee taxaties ondeskundig is verricht. Men dient altijd in het oog te houden dat de schatting van een waarde niet op een euro nauwkeurig kan zijn. Weliswaar is de geschatte prijs het belangrijkste deel van een taxatie, maar minstens zo belangrijk is de gedegen omschrijving van de voorwerpen. Daarin wordt aandacht geschonken aan de stijl, de ouderdom, de gebruikte metalen, de keurtekens, het gewicht en eventuele edelstenen of andere materialen. Daaraan heeft men het meeste: de beschrijving met eventueel bij gevoegde foto’s veranderen immers niet, de waarde wel!

Beroep(en)

Foto(s)

Afbeelding van Taxatiehuys Het GildeAfbeelding van Taxatiehuys Het GildeAfbeelding van Taxatiehuys Het Gilde

Contact

Stuur Taxatiehuys Het Gilde een bericht

Mijnzzp.nl