Juwelier

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Juwelier?

Een juwelier is een vakman of vakvrouw die zich gespecialiseerd heeft in het verkopen van juwelen, zoals ringen, armbanden, oorbellen en broches. Daarnaast kan een juwelier aanverwante artikelen verkopen, zoals horloges. Afhankelijk van de soort juwelier kan een juwelier ook andere kostbare goederen verkopen, die toebehoren tot de zogenaamde gebruiksvoorwerpen. Gebruiksvoorwerpen zijn bijvoorbeeld zilveren bestek of zilveren serviezen, zoals zilveren theeserviezen. Welk aanbod een juwelier precies heeft is over het algemeen afhankelijk of het een moderne juwelier betreft of een antiquair. Bij een moderne juwelier koopt men over het algemeen nieuwe sieraden en horloges. Bij de antiquair zijn vaak nieuwe en oude sieraden te koop, inclusief oude en nieuwe gebruiksvoorwerpen. In het kort kunnen we een juwelier het beste omschrijven als iemand die in juwelen en/of gebruiksvoorwerpen handelt, die gemaakt zijn van edelmetalen. Er bestaan dus wel verschillende soorten juweliers, die gespecialiseerd kunnen zijn in nieuwe en/of oude juwelen en gebruiksvoorwerpen. Iets anders dat over het algemeen toebehoort tot de werkzaamheden van een juwelier is het schieten van gaatjes voor oorbellen. Hoe een juwelier precies werkt kan verschillen per juwelier, omdat niet alle juweliers dezelfde werkzaamheden uitvoeren. In veel gevallen kan een juwelier ook gezien worden als goudsmid en/of zilversmid, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat juweliers aanpassingen en/of veranderingen aan sieraden ook kunnen uitbesteden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Juwelier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Juwelier

Welke opleiding is nodig om Juwelier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Juwelier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Juwelier

Wat is het salaris en tarief van een Juwelier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Juwelier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl