Juwelier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Juwelier?

Een juwelier is een middenstander die zich gespecialiseerd heeft in het verkopen van juwelen, zoals ringen, armbanden, oorbellen en broches. Daarnaast kan een juwelier aanverwante artikelen verkopen, zoals horloges. Afhankelijk van de juwelier kan een juwelier ook andere kostbare goederen verkopen, die toebehoren tot de zogenaamde gebruiksvoorwerpen. Gebruiksvoorwerpen zijn bijvoorbeeld zilver bestek of zilveren serviezen, zoals zilveren theeserviezen. Welk aanbod een juwelier heeft is afhankelijk of het een moderne juwelier betreft of een antiquair. Bij een moderne juwelier koopt men over het algemeen alleen nieuwe sieraden en horloges. Bij de antiquair zijn meestal nieuwe en oude sieraden te koop, inclusief oude en nieuwe gebruiksvoorwerpen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een juwelier het beste omschrijven als iemand die in juwelen en gebruiksvoorwerpen handelt, die gemaakt zijn van edelmetalen. Hoe een juwelier precies werkt kan verschillen per juwelier, omdat niet alle juweliers dezelfde werkzaamheden uitvoeren. In veel gevallen kan een juwelier ook gezien worden als goudsmid en zilversmid, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat juweliers aanpassingen of veranderingen aan sieraden ook kunnen uitbesteden. Een juwelier kan zich dus op verschillende manieren gespecialiseerd hebben in sieraden en edelmetalen. Over het algemeen kan een juwelier ook aangemerkt worden als goudinkoper en als taxateur. Het taxeren van sieraden is wel een specialisatie dat niet zomaar uitgevoerd kan worden door iedere juwelier. Dit heeft vooral betrekking op het kunnen herkennen van stijlen, het determineren van edelstenen en andere belangrijke kenmerken die de waarde van een sieraad bepalen. Iets anders dat meestal toebehoort tot de werkzaamheden van een juwelier is het schieten van gaatjes voor oorbellen. Het is niet zo dat een juwelier automatisch aangemerkt kan worden als goudsmid of edelsmid. Een juwelier is in de eerste plaats een middenstander met een eigen winkel.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Juwelier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Juwelier

Welke opleiding is nodig om Juwelier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Juwelier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Juwelier

Wat is het salaris en tarief van een Juwelier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Juwelier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Juwelier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Juwelier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl