Juwelier

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Juwelier?

Een juwelier is iemand die juwelen verkoopt, zoals ringen, armbanden, oorbellen en broches. Daarnaast kan een juwelier aanverwante artikelen verkopen zoals horloges. Afhankelijk van de soort juwelier kan een juwelier ook andere kostbare goederen verkopen die toebehoren tot de zogenaamde gebruiksvoorwerpen. Gebruiksvoorwerpen zijn bijvoorbeeld weer zilveren bestek of zilveren serviezen zoals zilveren theeserviezen. Welk aanbod een juwelier precies heeft is over het algemeen afhankelijk of het een moderne juwelier betreft of een antiquair. Bij een moderne juwelier koopt men over het algemeen nieuwe sieraden en horloges en bij de antiquair zijn vaak nieuwe en oude sieraden te koop inclusief oude en nieuwe gebruiksvoorwerpen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een juwelier het beste omschrijven als iemand die in juwelen handelt en/of gebruiksvoorwerpen die gemaakt zijn van edelmetalen. Er bestaan dus wel verschillende soorten juweliers die gespecialiseerd kunnen zijn in nieuwe en/of oude juwelen en gebruiksvoorwerpen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Juwelier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Juwelier

Welke opleiding is nodig om Juwelier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Juwelier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Juwelier

Wat is het salaris en tarief van een Juwelier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Juwelier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Juwelier zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl