Edelsmid

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Edelsmid?

Een edelsmid is een allround vakman of vakvrouw die goudsmid en zilversmid is. Een edelsmid is als metaalbewerker gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en herstellen van sieraden. Dit doet een edelsmid van edele metalen zoals zilver, goud, platina, palladium, titanium en roestvast staal. De term edel is dan ook te herleiden uit het gebruik van deze materialen. De benaming goudsmid en zilversmid hebben veel weg van elkaar, maar zijn inhoudelijk niet helemaal het zelfde. Dit omdat een goudsmid voornamelijk sieraden maakt en een zilversmid meestal gebruiksvoorwerpen maakt. Als een vakman of vakvrouw beide ambachten uitoefent spreekt men over het algemeen van een edelsmid om aan te geven dat hij of zij in beide disciplines gespecialiseerd is. Het beroep edelsmid is een kunstzinnig vak, waarbinnen de edelsmid uiteenlopende soorten voorwerpen of sieraden kan maken naar eigen ontwerp.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Edelsmid

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Edelsmid

Welke opleiding is nodig om Edelsmid te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Edelsmid? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Edelsmid

Wat is het salaris en tarief van een Edelsmid? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Edelsmid in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl