Stylist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stylist?

Een stylist is gespecialiseerd in het geven van stijladvies aan andere personen. Er bestaan verschillende stylisten, zoals kleding-stylisten, interieur-stylisten, voeding-stylisten, make-up stylisten en mode stylisten. De inhoudelijke werkzaamheden van een stylist zijn afhankelijk van de specifieke werkzaamheden, omdat er verschillende stylisten zijn. In het algemeen kunnen we stellen dat alle stylisten verantwoordelijk zijn voor het geven van stijladvies. Om aangemerkt te worden als stylist is het belangrijk dat we spreken van een persoon die beschikt over unieke kennis en vaardigheden. Daarnaast moet een stylist op de hoogte zijn van de laatste trends en mode. Het beroep stylist is binnen verschillende branches aan te merken als belangrijk beroep, omdat een stylist er voor zal zorgen dat alles tot in de puntje verzorgd is en klopt als totaalplaatje. Een stylist is in de meeste gevallen ook aan te merken als trendwachter, die de laatste modetrends en stijlen zal volgen. Een belangrijke toevoeging hierbij is dat een stylist in sommige gevallen aangemerkt kan worden als trendsetter. In dat geval is het de stylist, die de nieuwe mode en stijl zal bepalen. Vanzelfsprekend kan niet iedere stylist aangemerkt worden als trendsetter. In dat geval hebben we het meestal over invloedrijke stylisten, die veel aanzien hebben binnen hun branche. De benaming stylist kent verder geen beroepsbescherming, wat inhoudt dat iedereen zich stylist mag noemen. Stylisten gebruiken de benaming stylist meestal om aan te geven dat het om een allround specialist gaat, die beschikt over brede kennis van mode, styling en vormgeving. Het beroep stylist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een stylist werkzaam kan zijn binnen verschillende branches op verschillende manieren. De inhoudelijke werkzaamheden van een stylist zijn dan ook niet zomaar aan te geven, omdat dit per stylist kan verschillen. Als stylist is het wel belangrijk dat andere mensen je ook echt zien als stylist.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stylist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Stylist

Welke opleiding is nodig om Stylist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stylist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stylist

Wat is het salaris en tarief van een Stylist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stylist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Stylist zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Stylist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stylist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl