Stylist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Stylist?

Stylist is een algemene benaming voor vaklieden die andere mensen stijladvies geven. Er bestaan verschillende soorten stylisten, zoals kledingstylisten, interieurstylisten, voedingstylisten, make-up stylisten en mode stylisten. Voor welke werkzaamheden een stylist precies verantwoordelijk is kan dan ook per stylist verschillen, omdat er nu eenmaal verschillende soorten stylisten zijn. In het algemeen kunnen we stellen dat een stylist in alle gevallen verantwoordelijk is voor het totaalplaatje. Een stylist is dus een vakman of vakvrouw die beschikt over specifieke kennis en vaardigheden, waardoor iemand aangemerkt kan worden als stylist. Het beroep stylist is binnen diverse branches aan te merken als belangrijk beroep, omdat een stylist er voor zal zorgen dat alles tot in de puntje verzorgd is en klopt als totaalplaatje. Met andere woorden hoeven mensen zich geen zorgen te maken als ze gebruik maken van een stylist, omdat een goede stylist er voor zal zorgen dat het totaalplaatje zal kloppen. Een stylist is in de meeste gevallen ook aan te merken als een soort van trendwachter, die op de hoogte is van de laatste modetrends en stijlen. Het beroep stylist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een stylist werkzaam is binnen verschillende branches op verschillende manieren. De inhoudelijke werkzaamheden van een stylist zijn dan ook niet zomaar aan te geven, omdat dit per stylist kan verschillen. De term stylist kent verder geen beroepsbescherming, wat inhoudt dat iedereen zich stylist mag noemen. Stylisten gebruiken de benaming stylist over het algemeen om aan te geven dat het om een allround vakman of vakvrouw gaat, die beschikt over een brede kennis.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stylist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Stylist

Welke opleiding is nodig om Stylist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stylist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stylist

Wat is het salaris en tarief van een Stylist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stylist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl