Visagist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Visagist?

Een visagist is een make-up artist die zich gespecialiseerd heeft in visagie, wat betrekking heeft op het gezicht. Visagie heeft vooral betrekking op het versterken van de goede kanten van het gezicht en het verminderen van de minder sterke kanten van het gezicht. Dit kan een visagist doen door het camoufleren en het corrigeren van een gezicht door het toepassen van make-up. Een visagist moet hiervoor over kennis beschikken van verschillende huidtypes en kleuren. Visagie is afkomstig van het Franse woord visage, dat gezicht betekent. Als visagist breng je dus make-up aan bij mensen en beschik je over kennis van verschillende huidtypes en kleuren. Het is mogelijk dat een visagist zich gespecialiseerd heeft in bepaalde vormen van opmaken, omdat het opmaken om verschillende redenen gedaan kan worden. Het worden van professioneel visagist is niet heel makkelijk, omdat een visagist over veel kennis moet beschikken van make-up en opmaaktechnieken. Make-up of cosmetica is een verzamelnaam voor verschillende producten, die worden gebruikt om het uiterlijk bepaalde accenten te geven. Een visagist is dus op een brede manier gespecialiseerd in het opmaken van mensen, door het toepassen van make-up. Het beroep visagist heeft geen betrekking op het schminken van gezichten, omdat het schminken verder niks te maken heeft met visagie. Zoals eerder omschreven kan een visagist mensen om verschillende redenen opmaken, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden kunnen verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het opmaken van modellen, bruiden, acteurs, presentatoren en aan het opmaken van gasten. In de meeste gevallen zal het gaan om mensen die vastgelegd worden op beeld. In dat geval is het belangrijk om te voorkomen dat mensen een glimmende huid vertonen op beeld. De oorzaak van glimmende huid is dat de huid van nature vet is in combinatie met felle verlichting. Het zijn de visagisten, die precies weten hoe iemand het beste opgemaakt kan worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Visagist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Visagist

Welke opleiding is nodig om Visagist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Visagist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Visagist

Wat is het salaris en tarief van een Visagist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Visagist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Visagist zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Visagist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Visagist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl