Team Mijnzzp

Cosmetica

Algemene informatie over de kappersbranche en de schoonheidsspecialistenbranche

Binnen Nederland zijn er ongeveer 25.000 kapperszaken en 25.000 schoonheidssalons. Het merendeel van alle kapperszaken en schoonheidssalons worden gerund door zelfstandig ondernemers. Het aantal kapperszaken en schoonheidssalons neemt nog steeds toe evenals het aantal zelfstandige ondernemers binnen de branches. Waren er in 1995 nog vijf kapsalons beschikbaar per 10.000 inwoners, inmiddels zijn er op ditzelfde aantal zeven kapperszaken beschikbaar. De meeste kapperszaken en schoonheidssalons worden gerund zonder personeel. Het aantal kapperszaken en schoonheidssalons in Nederland, met meer dan vijf werknemers, is ongeveer acht procent. Vooral in de grote steden zoals Amsterdam zijn er zeer veel kapperszaken en schoonheidssalons te vinden. In Amsterdam bijvoorbeeld zijn meer dan 1040 kapperszaken gevestigd.

Carrièremogelijkheden binnen de kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche

De carrièremogelijkheden binnen de kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche bestaan uit het starten van een eigen onderneming. In loondienst zal het opbouwen van een goede carrière bijna niet meer mogelijk zijn. Dit blijkt ook wel uit bovenstaande tekst omdat het aantal kapperszaken en schoonheidssalons al jaren explosief aan het stijgen is. Er zijn zeker nog wel landelijke ketens waar je werkzaam kan zijn maar dit zijn er verhoudingsgewijs niet veel meer. De meeste kappers en schoonheidsspecialisten beginnen vroeg of laat hun eigen onderneming.

Opleidingen en cursussen kappers en schoonheidsspecialisten

Binnen de kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche zijn er zeer veel opleidingen en cursussen te volgen die verschillend kunnen zijn qua moeilijkheid en specialisatie. De kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche kent verschillende organisaties die cursussen aanbieden en wellicht ook erkende opleidingen aanbieden. Over het algemeen is een afgeronde Mbo-opleiding voldoende om als kapper of als schoonheidsspecialist te kunnen werken. Voor specialisatie zijn er voor beide branches heel veel cursussen beschikbaar.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche

Binnen de kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche is het tegenwoordig al snel nodig om als zelfstandig ondernemer te starten zoals uit de eerdere tekst blijkt. Ondanks dat er veel kappers en schoonheidsspecialisten starten met hun eigen bedrijf stoppen er ook weer veel, omdat het verkrijgen van voldoende opdrachten zeker niet vanzelf zal gaan. Er zijn binnen de branches ook veel ondernemers actief die niet fulltime werkzaam zijn. Wie wil starten als ondernemer of als zzp'er zal zich goed moeten laten voorlichten. Het laten voorlichten kan bij diverse partijen zoals de kamer van koophandel en de belastingdienst. Ook het informeren bij andere kappers of schoonheidssalons is zeker verstandig om bekend te raken met mogelijke valkuilen als ondernemer.

Informatie over de kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche op Mijnzzp

De kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche op Mijnzzp.nl is wellicht niet de grootste branche maar trekt dagelijks zeer veel bezoekers die op zoek zijn naar informatie of bedrijven. Wij hebben alle beroepen op Mijnzzp.nl zeer breed omschreven en voorzien van enkele interessante filmpjes om meer informatie te kunnen bieden. Ook hebben wij vaste teksten opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar iemand kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. Al deze informatie trekt dagelijks veel bezoekers op de branches zoals scholieren die naar informatie zoeken over een spreekbeurt of mogelijke opleiding. De populairste beroepen binnen de kappersbranche en schoonheidsspecialistenbranche zijn momenteel de beroepen kapper, schoonheidsspecialist, parfumeur en visagist.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Kappers en Schoonheidsspecialisten op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties