Grimeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Grimeur?

Het beroep grimeur bestaat uit het opmaken van artiesten die optreden zoals toneelacteurs, filmacteurs en opera-acteurs. Een grimeur is dus een make-up artiest die mensen meestal zwaar zal opmaken voor hun optreden. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn omdat filmacteurs doorgaans minder zwaar opgemaakt hoeven te worden. Een grimeur kan ook iemands uiterlijk veranderen wanneer dit nodig mocht zijn zoals door het toepassen van protheses zoals neusstukken, kaakstukken en haardrachten. Als grimeur kan het nodig zijn om afdrukken te maken van een gezicht zodat met de mal protheses gemaakt kunnen worden. Als grimeur werk je dus in de artiestenwereld. Het opmaken van een acteur kan veel werk zijn wanneer er veel veranderingen uitgevoerd moeten worden aan iemands uiterlijk.

Lees verder...

Opleiding tot Grimeur

Welke opleiding is nodig om Grimeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Grimeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Grimeur

Wat is het salaris en tarief van een Grimeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Grimeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl