Grimeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Grimeur?

Een grimeur is verantwoordelijk voor het opmaken van acteurs, zoals toneelacteurs, filmacteurs en opera-acteurs. Een andere benaming voor grimeur is ook wel make-up artist. Een belangrijke aanvulling hierop is dat een grimeur niet alleen te maken heeft met make-up. Hoever een grimeur gaat bij het opmaken van acteurs kan per opdracht verschillen. De werkzaamheden van een grimeur zijn aan te merken als bijzondere werkzaamheden, omdat een grimeur zich niet alleen zal bezighouden met make-up. Een grimeur kan ook het uiterlijk van acteurs veranderen als dat nodig is voor een voorstelling. Denk hierbij aan het toepassen van protheses, zoals neusstukken, kaakstukken en haardrachten. Als grimeur komt het ook voor dat je eerst afdrukken moet maken van een gezicht om een mal te kunnen maken. Het opmaken van acteurs kan veel werk zijn als er veel veranderingen doorgevoerd moeten worden aan het uiterlijk. Een grimeur kan ook verantwoordelijk zijn voor het maken en/of samenstellen van bijzondere kleding en kledingstukken, die gedragen en gebruikt kunnen worden door acteurs. Hoever de werkzaamheden van een grimeur precies gaan kan verschillen per opdracht, omdat niet alle acteurs compleet hoeven te veranderen. Vanzelfsprekend heeft een grimeur wel veel te maken met verschillende make-up. Als grimeur zul je dan ook veel kennis moeten beschikken van verschillende huidtypen en huidkleuren. Grimeurs zijn werkzaam in de artiestenwereld en hebben niet alleen te maken met gewone opmaakwerkzaamheden. In dat geval hebben we het over een visagist. Er bestaat dan ook een belangrijk verschil tussen het beroep grimeur en visagist. Een grimeur zal over meer vakinhoudelijke kennis moeten beschikken dan een visagist. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van bodypainting, haarwerken, imago-styling en aan vormgeving. Een grimeur is dus op een brede manier verantwoordelijk voor het opmaken acteurs en het tijdelijk aanpassen van het uiterlijk als nodig.

Lees verder...

Opleiding tot Grimeur

Welke opleiding is nodig om Grimeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Grimeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Grimeur

Wat is het salaris en tarief van een Grimeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Grimeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Grimeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Grimeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl