Opleiding tot Grimeur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingAllround Kapper (Mbo 3)
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingArts & Crafts (Ad) (Hbo)
VervolgopleidingTheater (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround grimeur

De Mbo-opleiding allround grimeur is op de meeste Mbo-scholen te volgen en wordt ook wel de Mbo-opleiding Make-up Artist genoemd. Tijdens de opleiding is er onder andere aandacht voor 3D technieken, grime, visagie, haarwerken, kapperstechnieken, vormgeving, body painting, kunstgeschiedenis en airbrush technieken. Daarnaast is er aandacht voor ondernemersvaardigheden, omdat je als grimeur in veel gevallen werkzaam zal zijn als zelfstandig ondernemer. Tijdens de opleiding zal je veel tijd op school doorbrengen, waar diverse opdrachten uitgevoerd moeten worden, maar zal je ook in de praktijk werkzaam zijn. Gedurende de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen in verschillende onderdelen die, samen met de theorielessen, het uiteindelijke diploma allround grimeur vormen. De opleiding grimeur behoort tot de sector uiterlijke verzorging, maar dan wel in een creatieve zin, omdat je als grimeur veel zal werken voor theatergezelschappen of bijvoorbeeld acteurs of filmacteurs.

Opleidingsduur en niveau allround grimeur

De Mbo-opleiding allround grimeur zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen allround grimeur

Na het afronden van de Mbo-opleiding allround grimeur niveau vier bestaan er voldoende vervolgopleidingen, zoals de Hbo-opleiding Arts & Crafts of bijvoorbeeld de Hbo-opleiding docent drama. Ook de make up artist opleiding hbo kan een geschikte opleiding zijn. Daarnaast is het voor grimeurs aan te raden om een opleiding of cursus te volgen als kapper/kapster, die over het algemeen allemaal op Mbo-niveau zijn.

Vooropleiding allround grimeur

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding allround grimeur. Een relevante vooropleiding op Mbo-niveau, zoals de opleiding kapper, is zeker meegenomen, omdat je als grimeur ook met haar en kapsels te maken zal krijgen. De meeste scholen zullen eerst een intakegesprek houden, voordat je toegelaten zal worden tot de opleiding.

Mijnzzp.nl