Opleiding tot Kapper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingJunior Kapper (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingAllround Grimeur (Mbo 4)
VervolgopleidingAllround Schoonheidsspecialist (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Educatie boekMijn haar
Educatie boekHair level XL actiekaarten
Educatie boekHair by Kinki kappers
Educatie boekHaaronderzoek en haarverzorging
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding allround kapper

Wie een carrière ambieert als kapper/kapster kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding allround kapper, die behoort tot de uiterlijke verzorging. Tijdens de opleiding leer je onder andere zelfstandig knippen en of snijden van verschillende coupes door het toepassen van verschillende technieken, zelfstandig kleurdiagnose stellen en kleuringen uitvoeren, permanenten aanbrengen, haaronderzoek uitvoeren, het föhnen van haar en alles over hygiënisch werken. Daarnaast is er tijdens deze opleiding op de meeste scholen aandacht voor  ondernemersvaardigheden, omdat veel kappers/kapsters vroeg of laat hun eigen bedrijf starten. Gedurende de opleiding zal je over het algemeen veel in de praktijk werkzaam zijn en moet je diverse praktijkexamens afleggen onder begeleiding van je leermeester en stagebegeleider van school. De diverse praktijkopdrachten als kapper/kapster worden in veel gevallen uitgevoerd op modellen die je zelf zal moeten regelen.

Opleidingsduur en niveau allround kapper

De Mbo-opleiding allround kapper zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround kapper

Na het behalen van de Mbo-opleiding allround kapper niveau drie bestaan er nog voldoende vervolgopleidingen, zoals de Mbo-opleiding ondernemend kapper op niveau vier of bijvoorbeeld de Mbo-opleiding allround grimeur op niveau vier. Het is niet mogelijk om automatisch door te groeien tot een Hbo-opleiding met een Mbo-diploma niveau drie.

Vooropleiding allround kapper

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding allround kapper niveau drie. Echter is het in de meeste gevallen aan te raden om eerst de Mbo-opleiding junior kapper te volgen, omdat je tijdens deze opleiding alle basisvaardigheden als kapper of kapster zal leren. Bij externe kappersscholen zijn er over het algemeen geen toelatingseisen en bestaan er naast opleidingen meestal ook diverse soorten cursussen die gevolgd kunnen worden.

Mijnzzp.nl