Opleiding tot Schoonheidsspecialist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingSchoonheidsspecialist (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingHuidtherapie (Hbo)
VervolgopleidingVerpleegkunde (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround schoonheidsspecialist

Tijdens de Mbo-opleiding allround schoonheidsspecialist zal je over het algemeen de meeste tijd doorbrengen op school, waar je diverse modellen en klanten zal behandelen. Ongeveer tien weken per jaar zal je ook stage lopen binnen het bedrijfsleven, zoals bij een schoonheidssalons of wellness centrum, waar je onder begeleiding van een leermeester en stagebegeleider diverse praktijkopdrachten zal moeten uitvoeren. Tijdens de opleiding schoonheidsspecialist is er niet alleen aandacht voor schoonheidsbehandelingen maar ook voor klanten ontvangen en de omgang met klanten, Nederlands, Engels, rekenen en ondernemerschap. Ondernemerschap is erg belangrijk tijdens de opleiding, omdat relatief gezien veel schoonheidsspecialisten vroeg of laat werkzaam zullen zijn als zelfstandig ondernemer en dus hun eigen bedrijf zullen starten. Enkele specialistische behandelingen die tijdens de opleiding aan bod zullen komen zijn acnebehandelingen, shiatsu behandelingen en bindweefselmassages. Daarnaast is er tijdens de opleiding aandacht voor aromatherapie, afslankmethodes en diverse soorten massages.

Opleidingsduur en niveau allround schoonheidsspecialist

De Mbo-opleiding allround schoonheidsspecialist zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen allround schoonheidsspecialist

Na het afronden van de Mbo-opleiding allround schoonheidsspecialist niveau vier is het automatische mogelijk om door te groeien tot een gerichte Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding huidtherapie, verpleegkundige of de Hbo-opleiding fysiotherapie. De meeste Hbo-opleidingen zullen vier jaar in beslag nemen, maar zijn sneller af te ronden als je over de juiste vooropleidingen beschikt. 

Vooropleiding allround schoonheidsspecialist

De meeste scholen verwachten minimaal de Mbo-opleiding schoonheidsspecialist op niveau drie of een andere relevantie opleiding op Mbo-niveau drie, voordat je toegelaten wordt tot de Mbo-opleiding allround schoonheidsspecialist niveau vier. Een andere relevante vooropleiding kan de kappersopleiding zijn of de opleiding tot grimeur.

Mijnzzp.nl