Schoonheidsspecialist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialiste is een vakvrouw of vakman die behandelingen aan het gezicht en lichaam geeft. Deze behandelingen hebben meestal een sterk verzorgend en ontspannend karakter. Om deze behandeling te kunnen geven is het belangrijk dat een schoonheidsspecialiste eerst een intakegesprek houdt met de klant, om tot een goed behandelplan te kunnen komen. Naast de verzorging in de salon verkoopt een schoonheidsspecialiste meestal allerlei producten die te maken hebben met verzorging, zoals make-up en andere cosmetische producten. Het beroep schoonheidsspecialiste is een populair beroep onder vrouwen en bestaat uit verschillende disciplines die per behandeling kunnen verschillen. Als schoonheidsspecialiste is het belangrijk dat je een allround vakvrouw of vakman bent, die over voldoende kennis beschikt om op een goede manier te kunnen adviseren. Het beroep schoonheidsspecialiste moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een schoonheidsspecialiste uiteenlopende soorten behandelingen kan geven die per schoonheidsspecialiste kunnen verschillen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende behandelingen zoals gezichtsbehandelingen, peelings, handverzorging, voetverzorging, ontharing en aan diverse soorten massages. Het hoeft niet zo te zijn dat een schoonheidsspecialiste al deze verschillende behandelingen kan uitvoeren, omdat dit per schoonheidsspecialiste kan verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Schoonheidsspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Schoonheidsspecialist

Welke opleiding is nodig om Schoonheidsspecialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Schoonheidsspecialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Schoonheidsspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Schoonheidsspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schoonheidsspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Schoonheidsspecialist zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl