Schoonheidsspecialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialist is gespecialiseerd in het geven van verschillende ontspannende, verzorgende, huidverbeterende en cosmetische behandelingen aan het gezicht en lichaam. Deze behandelingen hebben meestal een sterk verzorgend en ontspannend karakter. Om deze behandelingen te kunnen geven is het belangrijk dat een schoonheidsspecialist eerst een intakegesprek houdt, om de conditie van de huid te kunnen beoordelen. Een schoonheidsspecialist zal alleen aandoeningen aan de huid behandelen als deze niet te erg zijn. Denk bijvoorbeeld aan acne, een droge of schilferige huid. Bij ernstige klachten of verdachte plekjes zal een schoonheidsspecialist cliënten doorverwijzen naar een huisarts of dermatoloog. Over het algemeen kan een schoonheidsspecialist verschillende behandelingen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsbehandelingen, peelings, handverzorging, voetverzorging, ontharing en aan diverse massages. Het hoeft niet zo te zijn dat een schoonheidsspecialist al deze behandelingen kan uitvoeren, omdat dit per schoonheidsspecialist kan verschillen. Naast de verzorging in de schoonheidssalon verkoopt een schoonheidsspecialist meestal allerlei producten die te maken hebben met verzorging, zoals make-up en andere cosmetische producten. Het beroep schoonheidsspecialist is een populair beroep en bestaat uit verschillende disciplines, die per behandeling kunnen verschillen. Als schoonheidsspecialist is het belangrijk dat je een vakvrouw bent, die over voldoende kennis beschikt om op een goede manier te kunnen adviseren. De meeste schoonheidsspecialisten werken vanuit huis, waar een aparte behandelkamer ingericht is voor de klanten. Daarnaast kan een schoonheidsspecialist werkzaam zijn binnen een schoonheidssalon. Binnen de grote schoonheidssalons worden tegenwoordig ook andere diensten aangeboden. Denk hierbij aan het ontharen met laser, het verwijderen van couperose en aan het behandelen van rimpeltjes met fillers en botox.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Schoonheidsspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Schoonheidsspecialist

Welke opleiding is nodig om Schoonheidsspecialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Schoonheidsspecialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Schoonheidsspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Schoonheidsspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schoonheidsspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Schoonheidsspecialist zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Schoonheidsspecialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Schoonheidsspecialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl