Salonmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Salonmanager?

Een salonmanager is de leidinggevende van een salon en is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing. Er zijn verschillende bedrijven, die gebruikmaken van salons. Denk bijvoorbeeld aan kapperssalons, nagelsalons en aan schoonheidssalons. Over het algemeen zijn het alleen ervaren medewerkers die uiteindelijk salonmanager kunnen worden. In de meeste gevallen zal een salonmanager zelf ook werkzaam zijn binnen de salon. Als salonmanager is het belangrijk dat je over leidinggevende capaciteiten beschikt. Dit heeft vooral betrekking op het kunnen aansturen van alle medewerkers binnen de salon. Andere werkzaamheden van een salonmanager zijn het voeren van commerciële gesprekken, het bijhouden van de administratie, het maken van de personeelsplanning, het ontvangen van de eventuele district manager en het bedenken van reclamecampagnes. Afhankelijk van de werkgever kan het belangrijk zijn dat een salonmanager beschikt over de Mbo-opleiding salonmanager. Binnen deze opleiding is er veel aandacht voor het werken als manager en het uiteindelijk kunnen starten van je eigen salon als ondernemer. De inhoudelijke werkzaamheden van een salonmanager zijn verder niet eenduidig aan te geven, omdat een salonmanager op verschillende manieren werkzaam kan zijn. Het is goed denkbaar dat een salonmanager van een kleinere salon ook zal meewerken op de werkvloer, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Binnen de grotere salons zal een salonmanager in de meeste gevallen meer op de achtergrond werkzaam zijn. Dit is ook het geval als een salonmanager verantwoordelijk is voor meerdere salons. In dat geval zal een salonmanager de verschillende salons regelmatig bezoeken. In het algemeen is het wel zo dat de meeste salonmanagers werkzaam zijn op de werkvloer. Over het algemeen zijn salonmanagers ook verantwoordelijk voor het begeleiden van stagiairs, die nog een opleiding aan het volgen zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Salonmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Salonmanager

Wat is het salaris en tarief van een Salonmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Salonmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Salonmanager zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Salonmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Salonmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl