Masseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Masseur?

Een masseur is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het geven van massages. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een masseur het beste omschrijven als het helpen ontspannen van mensen door het geven van massages. Daarnaast kan een masseur bepaalde pijnklachten doen afnemen door het geven van massages. Er bestaan tegenwoordig verschillende masseurs, die verschillende soorten behandelingen en massages kunnen toepassen. Het woord massage kent zijn oorsprong vanuit de Arabische taal. Het Arabische “Mass” betekent, namelijk “onderzoekend aanraken”. Een klassieke massage bestaat uit het creëren van warmte op het lichaam. Doordat het lichaam warm wordt tijdens een massage neemt de bloedcirculatie in het lichaam toe en kan een vermindering van eventuele pijnklachten waargenomen worden. Doordat de eventuele pijn in het lichaam minder wordt kan de rest van het lichaam ontspannen en zal de stress verminderen. Ook helpt een massage bij het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Het beroep masseur moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat er tegenwoordig verschillende soorten masseurs zijn, die ook gebruik kunnen maken van verschillende massagetechnieken. Daarnaast kan een masseur zich richten op bepaalde doelgroepen, bijvoorbeeld sporters. Het masseren van sporters kan niet gezien worden als ontspannende massage, omdat een sportmassage een ander doel heeft. Een sportmasseur is een therapeut, die aangemerkt moet worden als zorgprofessional. Het beroep masseur betreft meestal wellnessmasseurs, die verantwoordelijk zijn voor het geven van ontspanningsmassages. Ontspanningsmassages hebben meestal geen ander doel dan het bieden van ontspanning en het creëren van welbehagen. Een masseur zal diverse massagetechnieken en wrijf- en kneedtechnieken toepassen, waardoor de spieren ontspannen. Het beroep masseur is een vrij-beroep dat verder geen beroepsbescherming kent.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Masseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Masseur

Welke opleiding is nodig om Masseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Masseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Masseur

Wat is het salaris en tarief van een Masseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Masseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Masseur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Masseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Masseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl