Masseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Masseur?

Een masseur helpt mensen te ontspannen door het geven van een massage. Daarnaast kan een masseur bepaalde pijnklachten doen afnemen door het geven van een massage. Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten masseurs die verschillende soorten behandelingen en massages kunnen toepassen. Iedereen kan wel eens een goede massage gebruiken. Een massage op zijn tijd kan een mens goed doen. Het woord massage kent zijn oorsprong vanuit de Arabische taal. Het Arabische “Mass” betekent namelijk “onderzoekend aanraken”. Deze klassieke massage bestaat uit het creëren van warmte op het lichaam. Door de massage worden afvalstoffen die zich in het lichaam bevinden los gewreven. Doordat het lichaam warm wordt tijdens de massage neemt de bloedcirculatie in het lichaam toe en kan een vermindering van de eventuele pijnklachten waargenomen worden. Doordat de eventuele pijn in het lichaam minder wordt kan de rest van het lichaam ontspannen en zal de stress verminderen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Masseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Masseur

Welke opleiding is nodig om Masseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Masseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Masseur

Wat is het salaris en tarief van een Masseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Masseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Masseur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl