Massagetherapeut

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Massagetherapeut?

Een massagetherapeut is een masseur die zich gespecialiseerd heeft in het geven van therapeutische behandelingen. Therapeutische massages onderscheiden zich van gewone massages, omdat therapeutische massages zich niet alleen richten op de ontspanning van spieren. Een therapeutische massage is juist gericht op de geestelijke ontspanning, het verminderen van stress, het verminderen van chronische pijn en het verminderen van spanningen in het lichaam. Een massagetherapeut geeft dan ook therapeutische massages, waardoor spierspanningen en pijnklachten verminderd worden. Ook het verbeteren van de aan- en afvoer van lichaamsstoffen speelt hierbij een belangrijke rol. Een therapeutische massage zal dan ook meer energie-uitwisseling geven dan het geval is bij gewone massages. Om jezelf massagetherapeut te mogen noemen moet de massagetherapeut een gespecialiseerde opleiding gevolgd hebben. Tijdens de opleiding krijgt de massagetherapeut veel les in de ontwikkeling als therapeut, naast het aanleren van verschillende massagetechnieken. Als massagetherapeut ga je qua werkzaamheden verder dan een gebruikelijke masseur. Een massagetherapeut kan bijvoorbeeld ook naar het voedingspatroon kijken van cliënten, of bewegingsadvies geven. Een massagetherapeut kan dus niet zomaar vergeleken worden met een masseur, omdat de inhoudelijke werkzaamheden van een massagetherapeut verder gaan dan alleen het geven van ontspanningsmassages. Ook maakt een massagetherapeut gebruik van een holistische visie tijdens de behandelingen. Dit houdt in dat de massagetherapeut het lichaam en de geest als één onderdeel zal zien om gericht te kunnen zoeken naar bepaalde klachten. Denk bijvoorbeeld ook aan het geven van een voetreflex-massage om migraine te kunnen behandelen of aan het masseren van de benen om rugklachten te kunnen verhelpen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Massagetherapeut

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Massagetherapeut

Welke opleiding is nodig om Massagetherapeut te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Massagetherapeut? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Massagetherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Massagetherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Massagetherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Massagetherapeut

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Massagetherapeut bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl