Opleiding tot Massagetherapeut

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau
VervolgopleidingSportmasseur

Opleiding massagetherapeut

Er bestaan geen opleidingenmogelijkheden voor het beroep massagetherapeut via reguliere scholen, wel bij externe opleiders. De opleiding massagetherapeut is uitermate geschikt voor ervaren sportmasseurs of wellnessmasseurs die een verdieping zoeken qua massageopleiding. Tijdens de opleiding wordt je bekend gemaakt met diverse praktijkvaardigheden, zoals de basistechnieken voor duimrollen, effleurages (lange strijkingen), petrissages (knedingen), schommelen en tapotement en het masseren van nek, schouders, armen en rug. Daarnaast is er binnen de opleiding aandacht voor de massagevromen gezichtsmassages, shiatsumassages, diepe weefselmassages en natuurlijk ook voor de bekende hotstonemassages. De theoretische kant van de opleiding zal onder andere de volgende onderwerpen behandelen: de relatie tussen stress, pijn en bewegen, het bindweefsel van het menselijk lichaam, communicatie en het beroepskader van de massagetherapeut. Er is overigens ook een beroepsorganisatie BATC, waar professionele massagetherapeuten zich bij kunnen aansluiten.

Opleidingsduur en niveau massagetherapeut

De meeste opleidingen massagetherapeut zullen ongeveer negen maanden in beslag nemen, maar er zijn ook opleidingen te vinden die jaren in beslag nemen. De opleiding massagetherapeut moet gezien worden als een opleiding op Hbo-niveau.

Vervolgopleidingen massagetherapeut

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen na de opleiding massagetherapeut. Wel zijn er natuurlijk diverse andere opleidingen of cursussen te vinden die interessant kunnen zijn.

Vooropleiding massagetherapeut

Er zijn over het algemeen geen harde eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen aan de opleiding massagetherapeut. De opleiding sportmasseur of de opleiding wellnessmassage is wel gewenst, omdat tijdens deze opleidingen alle basiskennis geleerd zal worden zoals op het gebied van anatomie en fysiologie.

Mijnzzp.nl