Opleiding tot Sportmasseur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VervolgopleidingSport- en Bewegingscoördinator
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding sportmasseur

Er bestaan binnen Nederland geen erkende Mbo-opleidingen voor het beroep sportmasseur. Wel zijn er andere opleidingen die raakvlakken hebben het met het beroep sportmasseur, zoals de Mbo-opleiding sport- en bewegingscoördinator. Wie specifiek op zoek is naar een opleiding als sportmasseur zal al snel uitkomen bij externe opleiders die wel volop opleidingen aanbieden. Wie een erkende opleiding zoekt als sportmasseur moet na de opleiding een examen afleggen bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Tijdens de opleiding sportmasseur leer je onder andere de mechanische reflectoire, chemisch-biologische en psychische aspecten van massage en handgrepen kennen. Daarnaast zal er uitgebreid aandacht zijn voor kwaliteitszorg, blessurepreventie, voeding, sport, overbelasting, kneuzingen, kramp, letsel en het kunnen geven van eerste hulp bij sportongevallen. De opleiding sportmasseur bestaat hoofdzakelijk uit theorielessen, die doorgaans thuis gevolgd kunnen worden. De opleiding kent acht praktijkdagen, die op locatie uitgevoerd worden onder toezicht van een ervaren docent. Voor meer informatie over opleidingen verwijzen wij naar het Nederlands genootschap voor sportmassage waar meer informatie te vinden is.

Opleidingsduur en niveau sportmasseur

De meeste opleidingen sportmasseur zullen ongeveer vijftien maanden in beslag nemen. Wie een erkend NGS-diploma wenst te krijgen zal wel eerst het examen moeten afleggen, waardoor de totale opleidingsdeur langer kan zijn. De opleiding sportmasseur kent ongeveer acht praktijkdagen en bestaat voor de rest uit theorie.

Vervolgopleidingen sportmasseur

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen na de opleiding sportmasseur. Wel bestaan er natuurlijk andere massageopleidingen die je kan volgen na de opleiding sportmasseur, zoals de opleiding wellness massage.

Vooropleiding sportmasseur

Er zijn geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan de opleiding sportmasseur.

Mijnzzp.nl