Sportmasseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sportmasseur?

Een sportmasseur is een masseur die zich gespecialiseerd heeft in het geven van sportmassages. De behandelingen die een sportmasseur uitvoert bij sporters hebben meestal een specifiek doel en kunnen niet vergeleken worden met gewone ontspanningsmassages. Een sportmasseur heeft als belangrijkste taak het uitvoeren van preventieve en gerichte behandelingen, toegespitst op het voorkomen of behandelen van blessures. Ook het begeleiden van individuele sporters behoort tot de werkzaamheden van een sportmasseur. Een sportmasseur kan ook gezien worden als een specialist op het gebied van het bewegingsapparaat, waarbinnen blessurepreventie een belangrijke rol speelt. Als sportmasseur bestaan er verschillende opleidingsmogelijkheden, die kunnen variëren van een cursus tot een volwaardige beroepsopleiding. Een cursus sportmasseur is aan te raden voor mensen, die actief zijn voor sportverenigingen. Binnen de professionele sportwereld zal over het algemeen een volwaardige opleiding verwacht worden. Een sportmasseur is opgeleid in verschillende vakgebieden, zoals het geven van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), het geven van tape- en/of bandageconstructie, het geven van een sportmassage en het doen van functieonderzoek van spieren en gewrichten. Een functieonderzoek van spieren en gewrichten is voornamelijk bedoeld om vast te stellen of iemand kan trainen of sporten. Over het algemeen gaat dit in samenspraak met de behandelend arts of fysiotherapeut afhankelijk van de situatie. Het is niet zo dat sportmasseurs alleen sporters behandelen die bepaalde klachten hebben opgelopen. Een sportmasseur kan juist ook preventieve massages geven om de spieren van sporters voor te bereiden op de prestatie die er aan zit te komen. In dat geval is de sportmasseur verantwoordelijk voor het masseren van het lichaam, zodat er een goede doorbloeding ontstaat van de spieren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Sportmasseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Sportmasseur

Welke opleiding is nodig om Sportmasseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sportmasseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Sportmasseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Sportmasseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sportmasseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl