Opleiding tot Masseur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VervolgopleidingMassagetherapeut
VervolgopleidingSportmasseur
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding wellnessmassage

Er bestaan binnen Nederland geen erkende Mbo-opleidingen voor het beroep masseur. Wel zijn er andere opleidingen die raakvlakken het met het beroep wellnessmassage, zoals de Mbo-opleiding sport- en bewegingscoördinator. Wie specifiek op zoek is naar een opleiding tot wellnessmassage zal al snel uitkomen bij externe opleiders, die volop opleidingen aanbieden. Wie overigens een erkende opleiding wellnessmassage zoekt moet na de opleiding een examen afleggen bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. De opleiding wellnessmassage is een brede opleiding als masseur waarmee je verschillende richten op kunt gaan, afhankelijk van je eigen voorkeuren. De opleiding wellnessmassage bestaat uit theorie en praktijklessen. De theorielessen zal je over het algemeen thuis moeten leren onder begeleiding van de opleider. Tijdens de opleiding leer je onder andere het masseren van de cliënten door het toepassen van verschillende massagetechnieken voor de rug, buik, gezicht nek, armen en benen, het onderzoeken van het bewegingsapparaat en opstellen van een behandelplan, voorlichting en advies geven aan cliënten en het registreren en gegevens vastleggen van cliënten. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor anatomie en fysiologie.

Opleidingsduur en niveau wellnessmassage

De meeste opleidingen wellnessmassage zullen ongeveer tien maanden in beslag nemen. Wie een erkend NGS-diploma wenst te krijgen zal eerst het examen moeten afleggen, waardoor de totale opleidingsduur langer kan zijn. De opleiding wellnessmassage bestaat uit theorie en praktijkdagen en is geen voltijds opleiding. De meeste opleiders bieden dagopleidingen en avondopleidingen aan.

Vervolgopleidingen wellnessmassage

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen na de opleiding wellnesmassage. Wel bestaan er andere massageopleidingen die je kan volgen na de opleiding wellnesmassage, zoals de opleiding sportmasseur.

Vooropleiding wellnessmassage

Er zijn geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan de opleiding wellnessmassage.

Mijnzzp.nl