Kapper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kapper?

Een kapper is een haarspecialist, die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden. Denk hierbij aan het knippen van haar, het stylen van haar, het kleuren van haar en aan het bleken van haar. Welke werkzaamheden een kapper precies uitvoert kan per kapper verschillen, omdat er verschillende kappers zijn. Dit verschil heeft er vooral mee te maken of we spreken van een dameskapper of herenkapper. Het knippen van dames vraagt om andere vakinhoudelijke kennis dan het knippen van heren. In de praktijk is het wel zo dat de meeste allround kappers zowel vrouwen als mannen knippen. Het is niet zo dat kappers alleen gespecialiseerd zijn in het knippen van vrouwen of mannen. Kappers zijn ook gespecialiseerd in haarverzorging en het geven van advies over haarverzorging. Als kapper of kapster werk je in een kapsalon, wat betrekking kan hebben op een algemene kapsalon of betrekking heeft op een gespecialiseerde kapsalon, waarbinnen voornamelijk vrouwen worden geknipt of alleen mannen. Het beroep kapper is vooral populair onder vrouwen, maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer mannen voor het kappersvak. In sommige gevallen kiezen mannen ervoor om werkzaam te zijn als barbier. Een barbier is een herenkapper, die ook te maken heeft met baarden en snorren. Om te kunnen werken als kapper is het belangrijk om een kappersopleiding te volgen. Beginnende kappers leren in de meeste gevallen eerst knippen, föhnen en permanenten. Tijdens de vervolgopleiding is er meer aandacht voor het leren snijden, watergolven, omvormen, kleuren, vlechten en opsteken van haren. Als kapper ben je niet alleen verantwoordelijk voor het knippen van klanten. Denk bijvoorbeeld ook aan het schoonmaken van de kapsalon, het aannemen van reserveringen en aan het inschenken van koffie aan klanten. Het naar de kapper gaan zien de meeste mensen niet als verplichting maar juist als uitje, waarbij persoonlijke verzorging een belangrijke rol speelt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kapper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kapper

Welke opleiding is nodig om Kapper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kapper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kapper

Wat is het salaris en tarief van een Kapper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kapper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kapper zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Kapper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kapper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl