Kapper

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kapper?

Een kapper is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden zoals het knippen van haar, het stylen van haar, het kleuren van haar en het bleken van haar. Welke werkzaamheden een kapper precies uitvoert kan per kapper verschillen, omdat er verschillende soorten kappers zijn. Deze inhoudelijke verschillen zijn het duidelijkst als we spreken van een dameskapper of herenkapper. De inhoudelijke werkzaamheden als kapper kunnen dan ook verschillen, omdat het knippen van dames om andere vakinhoudelijke kennis zal vragen dan het knipper van heren. Haarverzorging is een breed vakgebied dat meer inhoudt dan alleen het kunnen knippen. Het naar de kapper gaan zien veel mensen niet als een verplichting maar juist als een uitje, waarbij persoonlijke verzorging een grote rol speelt. Als kapper of kapster werk je in een kapsalon, wat betrekking kan hebben op een algemene kapsalon of op een gespecialiseerde kapsalon waarbinnen voornamelijk vrouwen worden geknipt of juist alleen mannen. Een herenkapper noemt men ook wel eens een barbier. Het beroep kapper is vooral populair onder vrouwen, maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer mannen voor het kappersvak. Om te kunnen werken als kapper is het belangrijk om een kappersopleiding te volgen. Beginnende kapers leren in de meeste gevallen eerst knippen, föhnen en permanenten. Tijdens de vervolgopleiding is er over het algemeen aandacht voor het leren snijden, watergolven, omvormen, kleuren, vlechten en opsteken van haren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kapper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kapper

Welke opleiding is nodig om Kapper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kapper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kapper

Wat is het salaris en tarief van een Kapper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kapper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kapper zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl