Nagelstyliste

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Nagelstyliste?

Een nagelstyliste is gespecialiseerd in nagelverzorging en nagelstyling. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een nagelstyliste het beste omschrijven als het camoufleren van afgekloven nagels en het verstevigen van zwakke nagels. Daarnaast kan een nagelstyliste verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen en onderhouden van kunstnagels. Kunstnagels geven snel resultaat en komen tegenwoordig op verschillende manieren voor. Een veel gebruikte vorm om nagels te verlengen of te verstevigen is de acrylnagel. Acrylnagels worden gemaakt met een mengsel van poeder en vloeistof. Hierdoor ontstaat een kneedbaar bolletje dat met een penseel op de nagel wordt aangebracht. Het acryl droogt in enkele minuten, maar de volledige uitharding vindt plaats na vierentwintig uur. Als nagelstyliste is het belangrijk om nagelproblemen te kunnen herkennen en zul je manicures geven. Het geven van manicures heeft niet alleen betrekking op het vijlen van nagels. Denk bijvoorbeeld ook aan het polijsten van nagels en aan het verwijderen van losse velletjes op de nagelplaat. Ook het bijwerken van kunstnagels kan uitgevoerd worden door een nagelstyliste. Een nagelstyliste moet kennis hebben van verschillende vijltechnieken om nagels op de juiste manier te kunnen vijlen. De meeste nagelstylisten kunnen bijzondere creaties maken als het aankomt op het versieren van nagels. Over het algemeen zal een nagelstyliste regelmatig te maken hebben met klanten die op zoek zijn naar bijzondere nailart. Als nagelstyliste ben je niet alleen verantwoordelijk voor het verzorgen van nagels, omdat ook de verzorging van handen tot de werkzaamheden behoort van een nagelstyliste. Het is denkbaar dat een nagelstyliste ook andere werkzaamheden uitvoert, die te maken hebben met persoonlijke verzorging. Vanzelfsprekend heeft een nagelstyliste in de meeste gevallen te maken met vrouwen. Dit neemt niet weg dat ook mannen terecht kunnen bij een nagelstyliste voor een manicure.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Nagelstyliste

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Nagelstyliste

Welke opleiding is nodig om Nagelstyliste te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Nagelstyliste? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Nagelstyliste

Wat is het salaris en tarief van een Nagelstyliste? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Nagelstyliste in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Nagelstyliste zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Nagelstyliste

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Nagelstyliste bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl