Nagelstyliste

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Nagelstyliste?

Een nagelstyliste is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met nagelverzorging en nagelstyling te maken hebben. Een nagelstyliste is dus gespecialiseerd in het verzorgen van nagels en in styling van nagels. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een nagelstyliste het beste omschrijven als het camoufleren van afgekloven nagels en het verstevigen van zwakke nagels. Daarnaast kan een nagelstyliste verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen en onderhouden van kunstnagels. Vooral vrouwen vinden mooie nagels belangrijk. Het is de nagelstyliste die op een brede manier gespecialiseerd is in het verzorgen en stylen van nagels. In veel gevallen zal een nagelstyliste ook kunstnagels aanbrengen, omdat veel vrouwen dit belangrijk vinden. Kunstnagels geven snel resultaat en komen tegenwoordig op veel verschillende manieren voor. Ook het bijwerken van kunstnagels kan uitgevoerd worden door een nagelstyliste. Een goede nagelstyliste moet ook kennis hebben van verschillende vijltechnieken om nagels te kunnen vijlen. Een veel gebruikte vorm om nagels te verlengen of te verstevigen is de acrylnagel. Acrylnagels worden gemaakt met een mengsel van poeder en vloeistof. Hierdoor ontstaat een kneedbaar bolletje dat met een penseel op de nagel wordt aangebracht. Het acryl droogt in enkele minuten maar de volledige uitharding vindt pas plaats na vierentwintig uur. Het is verder mogelijk dat een nagelstyliste ook andere werkzaamheden uitvoert die te maken hebben met persoonlijke verzorging. Dit kan wel verschillen per nagelstyliste, omdat de werkzaamheden van een nagelstyliste ook gezien kunnen worden als volwaardig beroep.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Nagelstyliste

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Nagelstyliste

Welke opleiding is nodig om Nagelstyliste te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Nagelstyliste? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Nagelstyliste

Wat is het salaris en tarief van een Nagelstyliste? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Nagelstyliste in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Nagelstyliste zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl