Opleiding tot Nagelstyliste

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Mbo-niveau
VooropleidingNiet van toepassing
VervolgopleidingAllround Pedicure (Mbo 3)
VervolgopleidingAllround Schoonheidsspecialist (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Educatie boekNagelstyling
Educatie boekNail art
Educatie boekTop nagels
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Opleiding allround nagelstyliste

De meeste scholen die de opleiding nagelstyling aanbieden doen dit in de vorm van een korte opleiding of cursus, omdat er binnen Nederland verder geen specifieke erkende Mbo-opleidingen nagelstyling bestaan. Naast de reguliere Mbo-scholen is het mogelijk om een opleiding te volgen bij externe opleiders, die overal wel te vinden zijn. Tijdens de Mbo-opleiding nagelstyling is er onder andere aandacht voor hygiëne, veiligheid, anatomie, pathologie, manicure, Acryl technieken en Gel technieken. Deze opleiding zal over het algemeen in de avond gegeven worden en beslaat ongeveer dertig lesavonden. Het is wel de bedoeling dat na de opleiding een examen afgelegd wordt, wat gezien kan worden als professionele toetsing voor het beroep nagelstylist. Het examen professioneel nagelstylist bestaat uit een casusgerichte theorietoets, praktijktoets kosmetische hand- en voetverzorging en een proeve van bekwaamheid allround nagelstylist.

Opleidingsduur en niveau allround nagelstyliste

De Mbo-opleiding nagelstyling zal over het algemeen dertig avonden in beslag nemen en moet gezien worden als een korte opleiding of cursus. Het niveau is verder niet van toepassing omdat de Mbo-opleiding nagelstyling geen status kent qua landelijke erkende Mbo-opleiding.

Vervolgopleidingen allround nagelstyliste

Er bestaan geen gerichte vervolgopleidingen voor het beroep nagelstyliste, omdat de Mbo-opleiding nagelstyling geen erkende opleiding is binnen Nederland. Er bestaan natuurlijk wel verschillende soorten andere opleidingen die raakvlakken hebben met het beroep nagelstyliste, zoals een opleiding tot schoonheidsspecialist of visagiste.

Vooropleiding allround nagelstyliste

Er worden over het algemeen geen vooropleidingen verwacht om deel te kunnen nemen aan de Mbo-opleiding nagelstyling. Zoals eerder omschreven heeft de Mbo-opleiding nagelstyling geen erkende landelijke status als Mbo-opleiding.

Mijnzzp.nl