Opleiding tot Visagist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Mbo-niveau
VervolgopleidingAllround Grimeur (Mbo 4)
VervolgopleidingAllround Schoonheidsspecialist (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround visagist

Er bestaan geen specifieke opleidingen via reguliere Mbo-scholen binnen Nederland voor het beroep visagist. Wel bestaan er voldoende andere opleidingen die raakvlakken hebben met het beroep visagist, zoals de Mbo-opleiding uiterlijke verzorging, de Mbo-opleiding allround grimeur of de Mbo-opleiding allround kapper, die in de meeste gevallen ook het onderdeel visagie behandelt. Daarnaast zijn er externe opleiders te vinden die wel opleidingen visagie aanbieden. De Mbo-opleiding uiterlijke verzorging is praktijkgericht, maar zal ook veel oefenen op school inhouden bij diverse modellen. Gedurende de opleiding leer je diverse make-up technieken beheersen zoals naturel, fashion, glamour en trend make-up, die allemaal om speciale vaardigheden en technieken vragen. Tijdens de opleiding visagie is er niet alleen aandacht voor make-up, maar ook voor mode en haar, omdat het totaalplaatje natuurlijk wel moet kloppen. De Mbo-opleiding uiterlijke verzorging moet gezien worden als een belangrijke aanvulling op een ander Mbo-diploma zoals dat van kapper, grimeur of schoonheidsspecialist.

Opleidingsduur en niveau allround visagist

De Mbo-opleiding uiterlijke verzorging is een aanvulling op een andere Mbo-opleiding en zal over het algemeen maximaal één tot twee jaar in beslag nemen. Bij externe opleiders die de opleiding visagie aanbieden duurt de opleiding over het algemeen maximaal zes maanden. Het niveau qua opleiding als visagiste is verder niet echt van toepassing. Een gericht vooropleiding is natuurlijk wel meegenomen binnen de uiterlijke verzorging.

Vervolgopleidingen allround visagist

Er bestaan geen vervolgopleidingen na de Mbo-opleiding uiterlijke verzorging, omdat de Mbo-opleiding uiterlijke verzorging gezien moet worden als aanvulling op een andere Mbo-opleiding. Wel bestaan er voldoende vervolgcursussen op schoonheidsgebied.

Vooropleiding allround visagist

De meeste scholen verwachten minimaal een gerichte vooropleiding, zoals de Mbo-opleiding kapper, schoonheidsspecialist of grimeur, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding uiterlijke verzorging. In de meeste gevallen is het wel mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Bij externe opleiders worden er over het algemeen geen voorwaarden gesteld met betrekking tot vooropleidingen. Dit kan natuurlijk wel per opleidingsinstituut verschillen.

Mijnzzp.nl