Opleiding tot Pedicure

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingMedisch Pedicure (Mbo 4)
VervolgopleidingSchoonheidsspecialist (Mbo 4)
OpleidingPedicure Branchediploma (voetverzorging)

Mbo-opleiding allround pedicure

De Mbo-opleiding pedicure/voetverzorger is de opleiding binnen de uiterlijke verzorging met betrekking tot voeten. Tijdens deze opleiding leer je onder andere diverse voetbehandelingen te geven, analyseren, diagnose stellen en behandelplannen opstellen, hygiëneregels, omgaan met klanten. Ook is er veel aandacht voor het werken als zelfstandig ondernemer, omdat de meeste pedicures vroeg of laat starten met hun eigen bedrijf. Gedurende deze opleiding zal je over het algemeen acht uur per week stage lopen en breng je de rest van de tijd door op school. Tijdens deze opleiding zal je verschillende deelkwalificaties moeten behalen, die gezamenlijk het diploma pedicure vormen. Naast deze Mbo-opleiding pedicure bestaan er overigens nog voldoende externe opleiders die ook de opleiding pedicure aanbieden. Bij externe opleiders is de opleiding tot pedicure over het algemeen sneller af te ronden en eventueel ook in de avond te volgen.

Opleidingsduur en niveau allround pedicure

De Mbo-opleiding pedicure/voetverzorger zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie. De Mbo-opleiding pedicure/voetverzorger is in veel gevallen ook sneller af te ronden, als deze gevolgd wordt bij particuliere onderwijsinstellingen.

Vervolgopleidingen allround pedicure

Na het behalen van de Mbo-opleiding pedicure/voetverzorger op niveau drie is het nog mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding medisch pedicure op niveau vier. Maar denk ook aan de Mbo-opleidingen schoonheidsspecialist.

Vooropleiding allround pedicure

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding pedicure/voetverzorger niveau drie. Wanneer je over een andere opleiding of diploma beschikt is het in veel gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl