Pedicure

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Pedicure?

Een pedicure is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met voeten en voetverzorging te maken hebben. Het beroep pedicure is binnen Nederland een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen mag werken als pedicure zonder dat de pedicure daar diploma's voor heeft. Een professionele pedicure die het beroep op een goede manier wil uitoefenen zal echter wel over de juiste opleidingen moeten beschikken. Goede pedicures zijn dan ook aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Het beroep pedicure heeft niet alleen betrekking op het knippen van nagels; de werkzaamheden van een pedicure gaan verder dan dat. Een pedicure kan ook eelt en likdoorns verwijderen en ingegroeide nagels losmaken. Er kunnen verschillende redenen zijn dat iemand naar de pedicure gaat, zoals wintertenen, blaren, ingegroeide nagels of eczeem. De pedicure zal een behandeling voorstellen om de problemen te verhelpen en tips geven om problemen te voorkomen. Zo is het op de juiste manier knippen van de teennagels erg belangrijk om ingegroeide teennagels te voorkomen. Een pedicure is dan ook op een brede manier verantwoordelijk voor het geven van voetbehandelingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Pedicure

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Pedicure

Welke opleiding is nodig om Pedicure te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Pedicure? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Pedicure

Wat is het salaris en tarief van een Pedicure? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Pedicure in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Pedicure zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl