Haarstylist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Haarstylist?

Een haarstylist is een kapper die het haar van klanten verzorgt. De werkzaamheden variëren van het wassen, knippen en föhnen tot het kleuren van het haar en permanent zetten. Binnen het beroep haarstylist zijn er specialisaties te onderscheiden, zoals dreadlocks zetten, black hair verzorgen of extensions aanbrengen. Een andere specialisatie is een herenkapper die werkzaamheden als barbier uitvoert met het scheren van gezichten of met snorren en baarden in model knippen en trimmen. Tot de overige taken van een haarstylist behoort onder meer het geven van advies, zoals over de keuze voor een haarkleur. In dat opzicht is een haarstylist naast kapper ook nog eens een kleurenconsulent. Het geven van advies heeft verder betrekking op de verzorging van het haar, zoals welke shampoo en conditioner geschikt is. De haarstylisten zijn doorgaans opgeleid tot allround haarspecialisten om zowel dames, heren als kinderen te knippen. De meeste haarstylisten zijn werkzaam in een kapsalon. Er zijn ook haar-specialisten die op locatie werken, zoals in bejaardenhuizen of ziekenhuizen. Daarnaast zijn er haarstylisten die het werk van een kapper en visagist combineren. In de kapsalon is de haarstylist verder verantwoordelijk voor het schoonmaken van de werkplek, zoals het wegvegen van de haren. Het aanbieden van een kopje koffie of thee maakt eveneens deel uit van de werkzaamheden in het kader van de klantvriendelijkheid. Verder rekent de haarstylist na de knipbeurt of andere haarbehandeling aan de kassa af. Daarnaast heeft de haarstylist, afhankelijk van de afspraken over de taken, de verantwoordelijkheid om reserveringen aan te nemen. Het beroep van haarstylist omvat dan ook meer taken dan alleen werkzaamheden die specifiek gericht zijn op de haarverzorging. Zo speelt de klantvriendelijkheid een grote rol, net als de adviserende taak op het gebied van haarverzorging.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Haarstylist

Wat is het salaris en tarief van een Haarstylist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Haarstylist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Haarstylist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Haarstylist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl