Barbier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Barbier?

Een barbier is een herenkapper, die zich gespecialiseerd heeft in het knippen, scheren en het verzorgen van baarden en snorren. Een barbier noemt men ook wel herenkapper, omdat een barbier geen vrouwen knipt. Oorspronkelijk waren barbiers niet verantwoordelijk voor het knippen van mannen, echter zijn de meeste barbiers tegenwoordig ook werkzaam als herenkapper. De benaming barbier komt uit het Latijn en is afgeleid van het woord barba, wat baard betekent. In West-Europa komt het beroep barbier niet veel voor, echter zijn er in zuidelijke landen en in Azië wel veel barbiers te vinden. De barbier, zoals wij die hier kennen, combineert zijn diensten meestal met knipdiensten. Het daadwerkelijk scheren doet de barbier met een scherp scheermes. De laatste jaren komen er steeds meer barbiers bij, omdat de populariteit van barbiers aan het toenemen is. Het barbiersvak heeft dus raakvlakken met het kappersvak, echter kan een barbier oorspronkelijk niet aangemerkt worden als kapper. Of een barbier werkzaam is als kapper kan verschillen per barbier. Het beroep barbier is aan te merken als bijzonder beroep, waarbij passie en vakmanschap twee belangrijke woorden zijn, die niet los van elkaar gezien kunnen worden. Mannen die naar een barbier gaan om zich te laten scheren en knippen doen dit over het algemeen, omdat ze een bijzondere en vooral leuke ervaring verwachten. Het laten scheren als man is niet noodzakelijk, omdat mannen ook zichzelf kunnen scheren. Vooral mannen die een bijzondere baard en/of snor hebben kiezen er steeds vaker voor om naar een barbier te gaan. Zoals eerder aangegeven is een barbier oorspronkelijk alleen gespecialiseerd in het bijwerken van baarden en snorren. Tegenwoordig kunnen de meeste barbiers ook aangemerkt worden als kapper. Het is wel zo dat de meeste barbiers zich gespecialiseerd hebben in bepaalde bijzondere stijlen, die moeten passen bij een baard of snor.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Barbier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Barbier

Wat is het salaris en tarief van een Barbier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Barbier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Barbier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Barbier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl