Opleiding tot Stylist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFashion & Textile Technologies (Hbo)
VervolgopleidingVormgeving (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding medewerker styling

Wie een passende opleiding zoekt als styliste kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding medewerker styling, wat een uitstroomrichting is van de Mbo-opleiding design in de sector mode & textiel. Tijdens deze opleiding leer je creatief denken, ideeën uitwerken door het maken van schetsen, verschillende soorten materialen verzamelen, het maken van fourniturenkaarten en het samenstellen van collecties. De uiteindelijke ontwerpen worden ook door je gepast op mannequins en eventueel aangepast als ze nog niet naar tevredenheid zijn. De Mbo-opleiding medewerker styling heeft dus niet alleen met kleding of het kunnen verwerken van kleding te maken maar is juist gespitst op styling. Wie de Mbo-opleiding medewerker styling wil volgen zal een creatief persoon moeten zijn, die steeds met nieuwe ideeën weet te komen. Naast de genoemde vakken is er aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, beroepsvorming en textielkennis. Daarnaast zal er aandacht zijn voor algemene ondernemingsvaardigheden, omdat binnen de sector mode & textiel redelijk veel mensen starten als zelfstandig ondernemer. Ook kan je als stylist voor bedrijven in loondienst werkzaam zijn. Tijdens deze opleiding zal je de meeste tijd op school doorbrengen, maar ook regelmatig stage lopen voor verschillende soorten bedrijven zoals modeontwerpers.

Opleidingsduur en niveau medewerker styling

De Mbo-opleiding medewerker styling zal over het algemeen maximaal vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen medewerker styling

Na het afronden van de Mbo-opleiding medewerker styling op niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding vormgeving of een andere Hbo-opleiding aan de Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Een Hbo-opleiding voor het beroep stylist is zeker aan te raden om de arbeidskansen te vergroten, omdat modebedrijven het liefst met hoger opgeleide mensen werken.

Vooropleiding medewerker styling

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding medewerker styling.

Mijnzzp.nl