Image consultant

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Image consultant?

Een image consultant is stylist die zich op een brede manier gespecialiseerd heeft in het geven van stylingadviezen. Denk hierbij aan advies op het gebied van kleur, kleding, make-up en aan het geven van adviezen over de juiste omgangsvormen. De inhoudelijke werkzaamheden van een image consultant kunnen per cliënt verschillen, omdat lang niet alle cliënten de behoefte hebben aan dezelfde adviezen. Zo kan het advies inhouden het geven van kledingadvies of inhouden het geven van omgangslessen, zodat iemand minder onzeker overkomt. De werkzaamheden van een image consultant moeten dan ook gezien worden als maatwerk. Een image consultant zal cliënten in alle gevallen op een brede manier onder de loep nemen en daarna adviseren op het gebied van kleur, kleding en make-up. Een belangrijke aanvulling hierop is dat een image consultant ook naar de houding van cliënten zal kijken. Een image consultant kan aangemerkt worden als persoonlijke coach op het bieden van styling. Hoe een image consultant precies werkt kan per image consultant verschillen, omdat het beroep verder geen vaste omschrijving kent. Over het algemeen is een image consultant iemand, die de actuele mode en trends zelf scherp in de gaten zal houden. Ook is het belangrijk dat een image consultant beschikt over een zelfverzekerde houding. Dit is belangrijk, omdat een image consultant regelmatig te maken krijgt met mensen die minder zelfverzekerd zijn. Als image consultant zul je meestal te maken krijgen met cliënten, die op zoek zijn naar extra ondersteuning op het gebied van styling, mode en uitstraling. Dit zijn vaak mensen die regelmatig in het openbaar werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan acteurs, vertegenwoordigers, directeuren en aan ministers. Ook mensen die onzeker zijn over een sollicitatie of presentatie kunnen terecht bij een image consultant. Zoals eerder omschreven gaan de inhoudelijke werkzaamheden van een image consultant wel verder dan alleen het geven van kledingadvies.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Image consultant

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Image consultant

Welke opleiding is nodig om Image consultant te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Image consultant? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Image consultant zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Image consultant

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Image consultant bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl