Kledingadviseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kledingadviseur?

Een kledingadviseur of kledingadviseuse is een vakspecialist die andere mensen kan helpen met het uitkiezen van hun nieuwe kleding. Een kledingadviseur kan over het algemeen veel betekenen voor mensen die moeite hebben om zelf te bepalen wat voor hem of haar de juiste kleding is. Een kledingadviseur kan bijvoorbeeld kleuradvies geven, stylingsadvies geven of juist mooie combinaties bij elkaar zoeken voor mensen. Het is niet ondenkbaar dat een kledingadviseur ook andere diensten zal aanbieden, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Kledingadviseurs zijn overal te vinden zoals in kledingwinkels en modewinkels. Ook kan het gaan om een zelfstandig werkende kledingadviseur die mensen helpt met hun kleding. Als het een zelfstandig werkende kledingadviseur betreft kan deze mee gaan winkelen om een geschikte outfit te zoeken voor de betreffende persoon. Het beroep kledingadviseur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een kledingadviseur op verschillende manieren werkzaam kan zijn. Daarnaast is het zo dat lang niet alle kledingadviseurs fulltime werkzaam zijn als kledingadviseur, als het ondernemers betreft. Het alleen rondkomen als zelfstandig werkende kledingadviseur zal over het algemeen niet heel makkelijk zijn. Als het om een bekende stylist of andere soorten bekende kledingadviseur gaat kan dit anders zijn. Het beroep kledingadviseur komt in de praktijk als fulltime beroep niet veel voor. In de meeste gevallen zal het geven van kledingadvies gezien moeten worden als een aanvulling op een ander beroep. In alle gevallen heeft een kledingadviseur wel te maken met styling, mode en advieswerkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kledingadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kledingadviseur

Welke opleiding is nodig om Kledingadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kledingadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kledingadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Kledingadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kledingadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl