Kledingadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kledingadviseur?

Een kledingadviseur is een verkoopspecialist en/of stylist, die zich gespecialiseerd heeft in het geven van kledingadvies. Het geven van kledingadvies heeft meestal betrekking op het toepassen van de juiste kleuren in combinatie met styling. Een kledingadviseur kan kleuradvies geven, stylingadvies geven of juist mooie combinaties bij elkaar zoeken. Kledingadviseurs zijn overal werkzaam voor kledingwinkels en modewinkels, echter kan een kledingadviseur ook werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. In dat geval spreken we meestal van een personal shopper, die namens klanten verschillende kledingwinkels zal bezoeken om geschikte outfits te zoeken. In de meeste gevallen zal een kledingadviseur aangemerkt moeten worden als verkoopmedewerker, die ook kennis heeft van styling. In dat geval ben je verantwoordelijk voor het helpen van klanten bij het uitzoeken van geschikte collecties. De meeste kledingadviseurs weten precies welke kleding het beste gecombineerd kan worden om tot een goed resultaat te komen. Kledingadviseurs zijn belangrijk binnen de retailsector, omdat lang niet alle klanten beschikken over kennis van styling en mode. Als kledingadviseur ben je in dat geval verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk helpen van klanten. Het is belangrijk dat een kledingadviseur kennis heeft van vormgeving, omdat klanten verschillende lichaamsvormen hebben. Met andere woorden zal een kledingadvies ook rekening houden met de lichaamsbouw van klanten. Daarnaast is het belangrijk dat een kledingadviseur kan adviseren over kleding accessoires, omdat kleding accessoires een belangrijk onderdeel uitmaken van de uiteindelijke styling. In sommige gevallen kan het belangrijk zijn dat je ook kan adviseren over passende kapsels en make-up. Zoals eerder omschreven kan een kledingadviseur op verschillende manieren werkzaam zijn. De inhoudelijke werkzaamheden van een kledingadviseur kunnen verschillen per kledingadviseur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kledingadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kledingadviseur

Welke opleiding is nodig om Kledingadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kledingadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kledingadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Kledingadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kledingadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kledingadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Kledingadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kledingadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl