Archeoloog

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Archeoloog?

Een archeoloog is iemand die zich gespecialiseerd heeft in oudheden en opgravingen. Als archeoloog ben je meestal gespecialiseerd in een bepaalde periode of onderwerp. Het vakgebied van een archeoloog noemt men archeologie of oudheidkunde. Archeologie is de wetenschap die overblijfselen bestudeert van voorwerpen en culturen. Ondanks dat archeologie een wetenschap betreft bestaan er ook opleidingsmogelijkheden op Hbo-niveau tot archeoloog. De titel archeoloog kent binnen Nederland geen echte bescherming en het beroep archeoloog kan dus uitgeoefend worden op verschillende niveaus. Daarnaast bestaan er redelijk veel amateur archeologen. Ondanks dat een archeoloog redelijk veel veldwerkzaamheden en veldonderzoek zal uitvoeren is een archeoloog niet alleen in het veld werkzaam. De archeoloog is natuurlijk wel het bekendst om zijn opgravingen.

Lees verder...

Opleiding tot Archeoloog

Welke opleiding is nodig om Archeoloog te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Archeoloog? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Archeoloog

Wat is het salaris en tarief van een Archeoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Archeoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl